מחלה גרנולומטותית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/04/2011 | 07:04 | מאת: רותי

חליתי במחלה גרנולומטותית לפני למעלה משנתיים , המערבת את מוח העצם ואת הכבד. אני מטופלת בפרדניזון במינונים משתנים. המינון הנמוך ביותר שהגעתי היה 13מג ביום וגם אז שקיעת הדם מחושת (80) וכן הCRP גבוה עם כאבים מינוריים ובעת התפרצות אני מעלה המינון ל20 מ'ג ביום וגם אז אין שינוי מהותי בבדיקות הדם אלא הרפיה בחום שהוא אחד מסימני המחלה ובכאבים. שאלתי היא האם ישנה תרופה מסוג התרופות הביולוגיות שעשויה לסייע לי במקום הסטרואידים. יצויין כי ניסיתי אימוראן שעשה הפרעות בתפקוד הכבד וכן מטרוטקסט שלא הועיל . תודה על תשובתכם

רותי שלום בעייה מאתגרת. יש כמה אפשרויות, חלקן לא פשוטות לביצוע. ראשית יש כמובן לאפין טוב יותר את הבעייה. בהנחה שאכן מדובר בגרנולומות בלבד אפשר להעלות את מינון המטוטרוקסט ולתת אותו תוך שרירית. אפשר לחזור לאימורן ולבחון עד כמה ישנה הפרעה בתפקודי הכבד. דרגה מסויימת של הפרעה בתפקודי הכבד היא נסבלת.אפשר לנסות לתת תרופה ביולוגית- זה עשוי להיות כרוך במאבק בירוקרטי או בתשלום כבד. יש אפשרויות נוספות פחות מבוססות. כדאי לפנות לראומטולוג/המטולוג/פנימאי שמוכן לקחת על עצמו את האתגר. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים