האם נטילת אלוריל300 מ"ג+קולכיצין יכול להזיק לגוף?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/11/2010 | 17:25 | מאת: נדב

האם נטילת אלוריל 300 מ"ג בצהריים ובלילה לפני השינה 2 כדורי קולכיצין יכולה להזיק ללב או לכבד לאורך זמן? הנני נוטל אותן כבר שנה+ ואין לי התקפי גאוט,ברוך השם!

במקרים נדירים ישנה פגיעה כבדית. לעיתים ישנה הפרעה קלה בתפקודי הכבד. לא מקובל לעקוב אחר תפקודי הכבד לאורך זמן במתן תרופות אילו. התיעץ עם הראומטולוג שלך האם יש מקום להמשך טיפול בקולכיצין. בדר"כ לאחר הפוגה ארוכה בהתקפים ושליטה טובה ברמת חומצת השתן מקובל להפסיק את הקולכיציןולהישאר על טיפול באלוריל בלבד.

מנהל פורום דלקות מפרקים