שאלה לגבי שאלה ששאלתי אותך

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

17/03/2016 | 18:11 | מאת: רון

שלום, שאלתי אותך לגבי התנפחות הבלוטות מתחת ללשון והאם יש קשר לשיוגרן וענית שלא. בנוסף לא ציינתי שיש לי יובש תמידי+חתכים ודימום בשפתיים, בעיקר בשפה התחתונה ומעט בעליונה- האם יש קשר לשיוגרן? תודה.

שלום יובש בחלל הפה , קושי בבליעה, צורך בשתייה מרובה הם הסימפטומים המאפינים תסמונת שיוגרן. נפיחות של בלוטות רוק הוא ממצא אפשרי אבל לא נפוץ וישנן סיבות אחרות שצריך לברר לפני שמייחסים זאת לשיוגרן. רצוי להיעזר ברופא המומחה לרפואת הפה ( התמחות על ספציפית - לא כיוררוג פה ולסת). ניתן למצוא מספר רופאים כאלה בקהילה וגם באוניברסיטת תל אביב בחוג לרפואת שיניים.

מנהל פורום דלקות מפרקים