דלקת בכתף - שאלה באשר לטיפול אפשרי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/02/2016 | 11:17 | מאת: רונן

שלום רב, בן 48 מזה שנתיים סובל מדלקת קשה בכתף שמאל (יד דומיננטית שלי) טופלתי תרופתית , זריקות לכתף פיזיוטרפיה ומה לא אך עדיין הדלקת בגידים עדיין שם (יש גם מעט הידבקויות) הקרנות לצוואר למרפק ועוד. לאחרונה החלה לי תופעה דומה גם בכתף ימין. כאבים חזקים אשר לעיתים מצריכים משככי כאבים משמעותיים (טרמדקס וכד) איני יכול לקבל תרופות נוגדות דלקת מסוג nsaids (חולה בקרוהן...) לאחרונה שהייתי אצל אורטופד הועלתה האפשרות של ניתוח תחילה בכתף שמאל. לאור זאת מבקש לדעת האם יש טיפולים נוספים אותם ניתן לעבור טרם הגעה לאופציה כירורגית. בתודה מראש.

שלום העובדה שאתה סובל מקרוהן מעלה את השאלה האם הדלקת בכתפיים אינה חלק מהקרוהן. אם אכן כך הטיפול הוא בתרופות ספציפיות לכך. אם הדלקת על רקע שחיקתי עם נזק משמעותי אזי עיקר התועלת תגיע כנראה מהאורטופדים. מציע לך לפנות לראומטולוג לברר את העיניין ובהתאם לכך להמשיך.

מנהל פורום דלקות מפרקים