טיפול במאפאת כאב

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/12/2015 | 11:34 | מאת: אני

שלום, אני כבר מספר שנים עם כאבי פרקים שנדדו בין איברי הגוף. לפני 4 שנים התחילו לי נפיחויות באמצבעות הידיים אובחנתי עם דלקת פרקים, אח"כ אובחנתי עם לופוס, ועכשיו עם מחלות רקמת החיבור . במשך השנים הכאבים התפשטו לכל המפרקים וכן תחושה של שריפה, כאב ונימול ברגליים וידיים. בצילום CT יצא כי יש לי שני בלטי דיסק צווארים עם לחץ על השק ובאחד מהם גם לחץ על השורש. בצילום מותני יש שני בלטי דיסק עם לחץ על השק וכן שינויים ניווניים קשים במפרקי החוליות (גיל 40). עם הזמן התפתח קושי בהליכה וקושי רב בפעולות עם הידיים במיוחד ביד הדומיננטית.נפחויות במפרקים ואודם שבאים והולכים מעצמם וכן קשיון באצבעות ורגישות ממש קשה לקור עם תופעת רנו בטמפ' החדר בידים וברגליים. בהמשך אובחנתי בנוסף עם פיברומאילגיה. יובש קשה בניים ודלקות חוזרות, אני במעקב על העניים. פניתי לאורטופד אשר הפנה אותי למרפאת כאב. כיום אני מקבלת פלקווניל וסטרואידים מדי פעם סימבלתה 90 וטרמאדס פלאשב. במרפאת כאב רוצים לתת לי זריקות תחת שיקוף לגב תחתון וכן זריקות לידוקאין. שאלתי היא האם זה בכלל מקובל, האם זה לא יכול לגרום לי לנזק וסבל יותר גדול ממה שאני כבר עוברת. והאם בכלל מותר? מצטערת על האורך ...

שלום הזרקות של סטרואידים לגב התחתון מקובלות מאד. אין הוכחה מחקרית שהן מועילות אך לכל רופא שעוסק בתחום יש ניסיון אישי של חולים שההזרקה סייעה להם מאד. קשה לצפות כיצד זה ישפיע עלייך.

מנהל פורום דלקות מפרקים