דלקת פרקים קלה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

17/12/2015 | 09:26 | מאת: אוהד

ד"ר קמחי שלום אני בן 33 ומזה כ10 שנים אחד לחודש/חודשים מופיע נפיחות בברכיים ללא כאב או הפרעה בשגרת חיים. בד"כ כעבור יומיים הברכיים חוזרות לגודלם ומצבם הרגיל ללא כל טיפול. לאחרונה ערכתי מספר בדיקות ואובחנתי כסובל מדלקת פרקים , הרופא המטפל המליץ על סלזופירין 4 כדורים ביום. לאור זה שאני מרגיש טוב (למעט הנפיחות המוזכרת מעלה) אני קצת נרתע לקחת את התרופה על בסיס יומי ולהיות תלותי לכל החיים. שאלות : 1. אודה להסבר קצר על התרופה לרבות האם התרופה יכולה להיגרם זנק בהשוואה להיום שאני מרגיש מצוין ? 2. במידה ולא אקח את הכדורים האם המחלה יכולה להתפתח ( כרגע היא נסבלת) ? תודה מראש בברכה

שלום מטרת הטיפול בדלקת מפרקים כפולה 1. למנוע סבל 2. מנוע נזק קבוע למפרק. אתה מתאר תדירות גבוהה יחסית של התקפים. יש לבחון את התועלת אל מול תופעות הלוואי הפוטנציאליות של הטיפול. סלזופירין היא בדר"כ תרופה בטוחה בתנאי שעוקבים בחודשים הראשונים לנטילה שלה אחר תפקודי כבד וספירות דם. מי שלא מפתח תופעות לוואי ב 6 חודשים הראשונים לנטילה בדר"כ לא מפתח תופעות לוואי.

מנהל פורום דלקות מפרקים