מס' שאלות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

17/10/2015 | 15:51 | מאת: אבשלום

שלום, אני אבשלום, ששאל אותך לפני כשבועיים ב 4.10.15 את השאלה לגבי זריקת סטרואידית לצורך אבחון. עדיין לא הספקתי לקבל את הזריקה הנ"ל, אולם לפני 5 ימים החלו לי כאבים חזקים מאוד ומשמעותיים בחלק השמאלי של הבטן מתחת לצלעות, כאבים ממש בלתי נסבלים. הופניתי לביה"ח ושם ערכו לי את הבדיקות הבאות שלא העלו דבר: א. צילומי רנטגן. ב. C.T. פרוטוקול אבנים בכליה ללא חומד ניגוד ( כך הם חשבו ) שגם לא העלה דבר. בבדיקות הדם היו מספר ערכים חריגים : טווח הנורמה תוצאה mch - 25.5 27-34 basophils - 1.6 0-1 pt-sec 14.3 12.6-14 pt % 87 70-100 בתחום הנורמה pt-inr 1.09 0.9-1.2 בתחום הנורמה fibrinogen 486 200-400 aptt-sec 45.5 28-41 aptt-r 1.4 d-dimer test 0.69 0-0.5 יש עוד כמה תוצאות שחריגות מעט, אבל אני לא יודע אם הן קשורות . שוחררתי מביה"ח ללא אבחנה או טיפול. אולם אתמול עברתי בקופ"ח בדיקת א.ס. בטן, שבה התברר כי הטחול שלי מוגדל : " טחול :מעט מוגדל 14.1 ס"מ, מרקם אחיד." שאלותי הן אלו : לאור הממצאים הללו, ובהתחשב בכך שיש לי עדיין כאבים חזקים באזור זה, ובנוסף מחלה אוטאימונית מוכחת (פסוריאזיס) והשניה שעדיין בבדיקה (כי עדיין לא הספקתי לקבל את זריקת הקורטיזון עליה דברנו), רציתי לשאול את דעתך איזה עוד בדיקות דם רצוי שאעבור בהקשר לטחול ? האם הממצא החדש של הטחול המוגדל קשור לראומטולוגיה ? האם ישנן מחלות אוטואימוניות של הטחול שיכולות להיות קשורות למה שיש לי ? אני אפילו לאיזה רופא ובאיזה תחום לפנות. המטולוג? ראומטולוג ? גסטרואנטרולוג ? תודה מראש על תשובתך.

18/10/2015 | 10:44 | מאת: אבשלום

שלום הגדלת טחול אינה חלק מפסוריאזיס . האבחנה המבדלת של הגדלת טחול רחבה מאד וכוללות גם מחלות אוטואימוניות. רופא המשפחה או רופא פנימי או המטולוג כולם יכולים להתחיל את הבירור.

מנהל פורום דלקות מפרקים