מבטרה לדלקת פרקים שיגרונית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/02/2014 | 19:34 | מאת: יואל

שלום רב אני מאובחן עם דלקת פרקים שיגרונית קרוב לחמש שנים. בעבר טופלתי בתרופות כמו מתוטרוקסט ושאר התרופות מאותו המשפחה כאשר הרופא ראה שהתרופות הנ"ל לא עוזרות ומקלות עלי קיבלתי "יומירה" שהקלה עלי מאד אבל רק בברכיים. בכפות הידיים הקרסוליים ובכתפיים הכאבים הלכו וגברו בהמשך קיבלתי "אקטמרה" גם ללא שיפור משמעותי ב-מרץ 2013 קיבלתי "מבטרה" פעם ראשונה והיום קיבלתי את הקורס השני של "מבטרה" לאחר הפעם הראשונה לא ממש עזר וזה ניסיון שני מספר שאלות: 1. האם מקובל שה- "מבטרה" ניתן ללא שום תרופה נוספת ? 2. לדעת הרופא האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור לי? 3. במשך היום אני סובל מסחרחורות קלים והרגשה של חוסר יציבות האם זה מהשפעת ה "מבטרה" ? תודה מראש וסליחה על האריכות יואל

שלום חוץ מאקטמרה כל שאר התרופות הביולוגיות צריכות להנתן במקביל למטוטרקסט כדי להפיק יעילות מירבית. הפוגה מלאה מהמחלה אינה שכיחה ופעמים רבות גם עם טיפול מתקדם יהיו מפרקים מודלקים וכואבים שיצריכו סטרואידים או משככי כאבים.

05/02/2014 | 10:02 | מאת: יואל

מנהל פורום דלקות מפרקים