החמרת דלקת מפרקים פסוריאטית דחוף

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

12/11/2013 | 14:51 | מאת: אנונימית

שלום רב, אני בחורה בת 21. מזה 3 שנים סובלת מכאבים בפרקי ירכיים שהתפרצו במהלך שירות צבאי, מאובחנת מזה כשנתיים כחולה בדלקת מפרקים פסוריאטית. טופלתי במטוטרקסט, פלקוויניל, ערבה, יומירה ובשנה האחרונה בסימפוני. בחודש האחרון,בסמוך לקבלת זריקת סימפוני, חלה החמרה משמעותית בכאבים בפרקי ירכיים, ובשבועיים האחרונים התפשטות הכאב למפרקים נוספים- ברכיים, פרקי אצבעות כפות הידיים ומרפקים. נעזרת בקביים מרוב כאבים, בקושי מסוגלת לתפקד וסובלת ממגבלות משמעותיות בתפקוד בסיסי. בדיקת דם שבוצעה לפני שבוע: crp 10.6 (הטווח הוא 0-0.5), וספירת דם גבוהה משמעותית. לפני כשבוע וחצי, הזרקתי סימפוני- ללא כל הטבה, אלא החרפה. האם במצב כזה, היית מאשפז לצורך קבלת עירוי של סטרואידים בכדי שאוכל להמשיך לתפקד?

שלום אין צורך באישפוז . אפשר לקבל סטרואידים דרך הפה. הדבר היותר חשוב הוא לתכנן את ההמשך. חיזרי לראומטולוג לבחון את האלטרנטיבות .

11/01/2014 | 21:42 | מאת: פלונית

לידיעתך גם אני סובלת מדקלת פרקים פסוריאטית וקיבלתי סימפוני שגרם לי להחמרה משמעותית (מצריך בדיקה למה?)

מנהל פורום דלקות מפרקים