בליטה עגולה על גב כף היד-אולי גנגליון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/08/2020 | 04:28 | מאת: שלומית

לבעלי החלה לצוץ כל בוקר בליטה בגודל של כ2 ס"מ קוטר על גב כף היד( אולי גנגליון). אחרי יומיים הוא פוצץ אותה( ע"י הפעלת לחץ עליה היא התפוצצה פנימית) אך עדיין כל בוקר יש בליטה קטנה יותר שאותה הוא מפוצץ. נאמר לו לקבוע תור לריפוי בעיסוק( הוא לא נוטל היום תרופות לטיפול בדלקת /דלקת פרקים) מעבר לכורכומין של ברה כל ערב. איך ניתן לטפל? האם יש משחה או תוסף מזון טבעי שיכולים לסייע או שרק תרופות כמו ארקוקסיה יכולות לעזור?

שלום התאור מתאימה לגנגליון. אפשרויות הטיפול הן- חבישה אלסטית מספר ימים . שאיבה על ידי מחט דקה. ניתוח. התופעה עלולה לחזור על עצמה עם כל אחד מהטיפולים בשיעור גבוה. חוץ מכאב והפרעה אסטטית התופעה אינה מסוכנת וחולפת חלק גדול מהזמן בעצמה.

מנהל פורום דלקות מפרקים