כאבים במפרקים- החמרה.

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/08/2020 | 18:59 | מאת: אסף

שלום, אני מטופל עם סלזופירין כבר שלושה חודשים, ולפני כחודשיים הגעתי למינון של 2 גרם ליום. הייתה לי כבר הטבה בכאבי המפרקים, ובימים האחרונים יש לי החמרה וכואב לי מאוד במפרקים. (אני רוצה לציין שלפני כחצי שנה לקחתי סלזופירין במשך חמישה חודשים וזה עזר, אך נאלצתי להפסיק כי חשבו שיש לי תופעת לוואי שקשורה לתרופה. לאחר מכן הסתבר שהתופעה לא הייתה שייכת והתחלתי את התרופה מחדש לפני 3 חודשים). אז כמו שאמרתי, כרגע אני לוקח חודשיים את המינון של 2 גרם ליום, ויש לי החמרה משמעותית. מה דעתך על זה? האם צריך לחכות עוד זמן עד להשפעה מלאה? קיימת תופעה שהתרופה עוזרת ואז יש החמרה? אם יש כזאת תופעה - זה אמור לעבור ולהשפיע לטובה שוב? תודה.

שלום סלזופירין היא תרופה עם יעילות מוגבלת ברוב דלקות המפרקים. המינון המקסימלי של התרופה הוא 3 גרם. אם ישנה החמרה האפשרויות הן העלאת המינון אם אין חשש מתופעות לוואי או תוספת טיפול. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים