פרדניזון או דיפרוספאן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

31/05/2020 | 11:00 | מאת: אני

שלום רב, אבי בן 78 וסובל מדלקת פרקים וגאוט ומטופל בתרופות אלוריל, קולכיצין, ופרדניזון 5 מג פעם ביום. ברקע גם לחץ דם. בימים האחרונים התנפחו לו כפות הידיים והרגליים והוא חש כאב שמקרין גם לכתף השמאלית. במהלך החג התייעצנו טלפונית עם רופא כללי, שהמליץ לעלות את מינון הפרדניזון במצב התקפי שכזה ל-40מג ליום למשך 3 ימים. האם זה לא יזיק בבת אחת להעלות למינון כה גבוה? האם לא כדאי להעלות בהדרגה? crp גבוה 23.5 (הייתה דלקת בשתן) האם כדאי לעשות זריקה כמו דיפרוספאן, שקיבל ע״י אורטופד לפני מס׳ חודשים? אודה לחוות דעתך. תודה מראש!

שלום המהלך המתואר אינו מתאים לגאוט. יש להבין במה מטפלים לפני שמחליטים באיזה מינון של סטרואידים. רצוי שיבדק על יד רופא המשפחה ושיוברר האם מדובר בדלקת מפרקים שאינה קשורה לגאוט או בתהליך אחר.

מנהל פורום דלקות מפרקים