דלקת מפרקים, מטוטרקסט וקורונה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/03/2020 | 00:16 | מאת: ארז

בן 71, סובל מדלקת מפרקים ומטופל במטוטרקסט כמה שנים. כידוע תרופה זו מדכאת את מערכת החיסון וסביר להניח שבהידבקות בנגיף הקורונה יש סיכון גבוה לדלקת ריאות קשה. האם כדאי להפסיק עכשיו (באופן זמני) את הטיפול במטוטרקסט? אם מפסיקים את הטיפול בתרופה- תוך כמה זמן מערכת החיסון משתקמת?

שלום שאלה מורכבת. מאזן השיקולים מורכב מהסבל שלך חדלקת המפרקים והתועלת שאתה מוצא במטוטרוקסט אל מול הסיכון בהדבקה שנובע בעיקר מחשיפה לחולים שאותו אתה יכול בעיקרון לצמצם למינמום בשלב זה. המטוטרוקסט מפסיק את פעולתו לאחר כשבועיים מההפסקה.

10/03/2020 | 00:24 | מאת: ארז

תודה רבה על התשובה. אם רוצים להפסיק זמנית את הטיפול בתרופה, האם אפשר לעשות זאת בבת אחת או בהדרגה? ואם בהדרגה איך להפחית את המינון? אם לאחר הפסקה של כמה שבועות מחדשים את הטיפול בתרופה בגלל חזרה של כאבי מפרקים, תוך כמה זמן היא אמורה לפעול ולהקל על הכאבים?

18/03/2020 | 20:01 | מאת: ארז

לשאלה שנשאלה לעיל.

מנהל פורום דלקות מפרקים