גיל המעבר ודלקת מפרקים שגרונית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/01/2020 | 16:25 | מאת: רחל

בהמשך לשאלתי על ״כישלון מתוטרקסט״ אני בת 55 מטופלת במתוטרקסט 17.5 מג ופרדניזון 5 מג. כחמש שנים. כמו כן אני בראשית גיל המעבר קרי הפסקת מחזור גלי חום ובעיקר קושי גדול בשינה (גם עם כדורי שינה מתקשה) זיהיתי כבר בעבר קשר בין חוסר שינה לעליה בכאבי המפרקים והתלקחות דלקתית. יכול להיות שאני צריכה רק טיפול הורמונלי ולא להתקדם בטיפול של הRA? יש אפשרות רפואית לראות את הקשר בין שתי המערכות ולהתיייחס בהתאם?

שלום על פי המידע הקיים כיום לא מקובל לטפל בדלקת מפרקים בטיפול הורמונלי תחליפי בלבד. ממליץ לעבור לטיפול ביולוגי אם מטוטרוקסט במינון גבוה לא יעיל מספיק

מנהל פורום דלקות מפרקים