כאבים בפרקים ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/01/2020 | 16:27 | מאת: אלמוג

שלום רב, בת 27 שבוע אחרי לידה התחילו כאבי מפרקים כמעט בכל הגוף בעיקר קרסול לסת ברך ושורש כף יד . ראומטלוג הפנה לבדיקות דם שיצאו תקינות. פרט לC3 וגם C4 C3 נמוך. יצא נמוך בערך 10 יחידות נמוכות מהסף התחתון C4 יצא גבוה בערך 10 יחידות מעל הסף העליון. הפגישה עם הרופא רק עוד חודשיים. האם יש כיוון של דלקת פרקים שגרונית לפי הנ"ל? בינתיים קיבלתי פלקווניל שיחסית עוזר . אשמח לדעת למה הדבר מכוון תודה רבה :-)

שלום התלונות עשויות להתאים לדלקת מפרקים. C3 נמוך לא קשור דווקא לדלקת מפרקים שגרונית אלא למחלות אחרות. טוב שהפלקניל מועיל. ממליץ להקדים את המפגש עם הראומטולוג ולוודא שבדיקת השתן ותפקודי הכליות תקינים.

מנהל פורום דלקות מפרקים