דלקת פרקים פסוריאטית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

01/03/2013 | 04:21 | מאת: ר.ר

שלום. מזה שנים דלקת פרקים זו לאחרונה לאחר טיפול ביומירה והופעת תופעות לוואי נאורולוגיות הופסק ההטיפול, נכון להיום נוטלת 15 MTX לשבוע חומצה ליפואידית ,פוליק. בחודשים האחרונים החמרה- כאבי גב פרקי ירכיים ממש בלתי נסבלים. בצילומים אין משהו דרמטי מה ניתן לעשות? כיצד ניתן לאבחן אלו בדיקות ניתן לעשות על מנת לזהות את הבעיה עד סופה ובכך גם להגיע לטיפול יעיל יותר? או שמא התופעה ידועה ובעצם הגענו למבויי סתום? תודה

שלום השלבהראשון הוא להחליט אם מקור הכאב בדלקת המפרקים. אם אכן כך ויש מעורבות של מפרקי הירך צריך לעשות כל מאמץ למנוע בהם נזק. ניתן לנסות ARAVA אם לא נוסה ואפשר לנסות בזהירות נוגד TNF ממשפחה אחרת. יש דיווחים מאוד מצומצמים גם על תרופות אחרות ביולוגיות ולא ביולוגיות שעשויות לעזור. אסור לותר על מפרקי הירך.

02/03/2013 | 07:07 | מאת: ר.ר

תודה רבה על התשובה ערבה גרם לבעיות משמעותיתיות בבטן וכן נאורופאטינה. לכן גם טיפול זה הופסק. אם אין דבר משעמותי בצילום יתכן שMRI למשל יזהה משהו אחר ונוכל להבין מקור הכאב? או שיש להתבסס רק על התשאול? איך ניתן להגיע לאבחנה על מנת לא לפספס כמו שאמרת פרקי ירכיים .. ושוב תודה

מנהל פורום דלקות מפרקים