אחרי שנתיים אובחנתי בדלקת מפרקים שגרונית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/10/2019 | 22:16 | מאת: שגרונית

היי, אני בת 28 וסובלת כבר כמעט שלוש שנים בדלקת בפרק כף היד הימנית במשך שלוש שנים אביחנו אותי בעיקר ב״תעלה קרפלית״ ודומיה . אחרי זריקות קורטיזון ,ארקוקסיה בסיטונות ועוד כל טיפול שקיים בערך סוף סוף קיבלתי אישור לבצע בדיקת mri . בתוצאות הבדיקה כתוב חד משמעית שמדובר ב ״דלקת מפרקים שגרונית״ הראומטלוגית שלי הסבירה שזה ממש מוזר מכיוון שהדלקת נמצאת אך ורק במפרק אחד והרי שאחד מהקריטריונים שלה הוא שהיא סימטרית. *יש לציין שבמהלך השלוש שנים, מדי פעם, הגיע כאב במפרק כף הרגל ונעלם אחרי מספר ימים כלא היה... אבל בפרק היד לא עזב לרגע ורק התחזק. יש לי כל כך הרבה שאלות. 1.האם ייתכן שהאבחנה לא נכונה בגלל שהדלקת לא סימטרית? או שמספיק תוצאות mri כדי לקבוע שזה מה שזה? האם ידוע על מקרים כאלה שהמחלה כזו כבר התנהגה באופן שונה אצל חולים מסוימים? 2.האם טיפול בכדורים מונע לגמרי היווצרות הדלקת? אם כן אז הטיפול בעצם גם מונע נכות ? או רק מאט את קצב ההתקדמות? 3.אין למחלה ריפוי מוחלט? אין אף אחד שהבריא ממנה לגמרי? 4.הקופה שלי לא מוכנה לאשר לי טיפול ביולוגי, ללא טיפול ביולוגי איך אני אמורה להיכנס להריון שכן אסור בטיפול בכדורים? האם הקופה מחוייבת לאשר לי טיפול ביולוגי לתקופת הריון? תודה מראש.

שלום האבחנה של דלקת מפרקים היא בעיקרה קלינית. ה MRI עשוי לתרום להבנה אבל אינו מחיף את השיקול הקליני. יתכן בהחלט שיש דלתק מפרקים שאינה שגרונית ואז אינה סימטרית. ההחלטה על טיפול הינה בהתאם לסבל ולפוטנציאל הנזק- נראה ששניהם קיימים אצלך ועל כן רצוי לטפל. התרופות שי כיום בהחלט יעילות במניעת נזק.

מנהל פורום דלקות מפרקים