יובש קיצוני בעיניים - קרקוטונוס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/09/2019 | 00:45 | מאת: יש לי חלק מהתיסמונות האם יש לי סיוגרן?

שלום רב, כאמור שמי ענת בת 52 לפני שנים רבות בשנת 1993 ובשנת 2000 עברתי השתלת קרניות בשתי העיניים כתוצאה מקרקוטונוס. לפני 4 שנים עברתי קטרקט עם עדשה טורית. המצב כרגע בעיניים שהצלינדר לא יציב משתנה כל הזמן ולכן יש המלצה לשימוש בעדשות סקלרליות כי השתלות חוזרות לא מומלצות כי הסיכון גדול להחמיר את המצב שגם ככה קשה. בינתיים אני הולכת עם עדשה אחת כי קשה לי להתרגל אליה וצריכים להתאים לי עדשה גם לעין שמאל שהם עדשות למרחק ואני מרכיבה משקפיים מולטיפוקל שלמעלה המספר קטן מאוד עם תיקון לעדשה ולמטה לקריאה. הבעיה הקשה שלי היא יובש קיצוני שבגללו אין אפשרות גם לעשות השתלה חוזרת יובש קיצוני יכול להחריף את המצב של השתלה . אני משתמשת ברסטזיס וסיסטן והעינים תמיד יבשות. לגבי יובש בפה זה יותר קורה בלילות. התסכול גדול כי יש הרבה דלקות יש צלקות על האישון כך נאמר לי בבדיקות שעשיתי והאיכות חיים ירודה מאוד. אני מכרמיאל ורציתי לדעת האם טיפול ביולוגי יוכל לעזור לי בעניין היובש? האם בכלל יש לי סיוגרן? אשמח להמלצה אצל מי לעשות את האבחנה למחלה הזאת. בנוסף, יש לי פיברומיאלגיה והוכרתי עם 100% נכות בביטוח לאומי .

שלום מצער לשמוע את סבלך. היובש אצלך נראה קשור בראש ובראשונה למצב שאחרי הניתוחים ולקרניות המושתלות. את מקבלת את הטיפול המתקדם ביותר הקיים ליובש בעין. לצערי טיפול ביולוגי לא הוכיח את עצמו בשיפור היובש בעיניים או בפה . בריאות שלמה

מנהל פורום דלקות מפרקים