קשר בין לימפומה לבין דלקת פרקים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/07/2019 | 12:47 | מאת: מירו

הבנתי מהמטולוג שיש תופעה שלרוב גם חולפת, של הופעת דלקת פרקים אוטאימונית שלא היתה לפני כן , לאחר הפסקת טיפול ביולוגי תחזוקתי-מבטרה, בלימפומה . האם זה לא מחייב התייחסות שונה בטיפול הראומטולוגי? כגון,לשלב טפול ביולוגי ולא לעבור את הפרוטוקול הרגיל של שלבים של תרופות נוגדות דלקת?

שלום התופעה אינה מוכרת לי. יתכן שתחת השפעת המבטרה היתה שליטה בדלקת מפרקים שלא אובחנה קודם לכן ועם חלוף ההשפעה המחלה התייצגה לראשונה. זה אומר שיש דלקת מפרקים ללא קשר למחלה ההמטולוגית וזה מחייב אבחנה וטיפול בהתאם להחלטה משותפת של הראומטולוג וההמטולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים