דלקת מפרקים שגרונית (חוליות מקשחת)

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/03/2019 | 09:54 | מאת: אתי

ב-2009 פרצה אצלי דלקת מפרקים שגרונית. טופלתי ב-Nsaid אשר לא עזר ועברתי לטיפול במטוטרקסט בשילוב עם פרנדיזון אך כל פעם שהיה ניסיון להורדת המינון המחלה התלקחה. כך במשך כשנה. עד שהתחלתי טיפול ביולוגי ביומירה שהביא לרמיסיה של המחלה. בשנים הראשונות הזרקתי אחת לשבועיים ועם הזמן התרווח הזמן לכל 4 שבועות. ואכן המחלה היתה שקטה. לפני כשמונה חודשים בהמלצת הרופאה בגלל הרמיסיה הארוכה, הציעה הרופאה להפסיק טיפול לגמרי וכך עשיתי. בחודש האחרון חזרו הכאבים ב-SI joint במפרק פרק היד ובאצבעות כפות הרגליים.ש"ד עלתה ו- crp עלה. נטלתי ארקוקסיה 90 אך לא השפיעה. והתפקוד היום יומי קשה מאוד. לפני יומיים חזרתי שוב ליומירה. השאלה האם מקובל להפסיק טיפול ביולוגי? מה פרק הזמן שהיומירה תכנס לפעולה אחרי שהפסקתי שימוש למשך 8 חודשים? אם בכלל תשפיע. והיה ולא תשפיע מה האלטרנטיבות הנוספות שעומדות לפניי. אשמח לשמוע דעתכם.

שלום מניסיון במספר מחקרים רוב האנשים עם דלקת מפרקים שגרונית שמפסיקים טיפול לגמרי מתלקחים. ההמלצה היום היא להפחית טיפול ולא להפסיק. רוב האנשים מצליחים לחזור להפוגה עם החזרת הטיפול. זה עלול לקחת כמה חודשים. בהצלחה.

מנהל פורום דלקות מפרקים