תרופה מטוטראקסט ותוסף מזון b112

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/12/2018 | 19:40 | מאת: מלכה סילביה

שלום רב, אני בת 65, סובלת מדלקת מפרקים, נוטלת מטוטראקסט מזה כ-6 שנים, 6 כדורים בשבוע. וזה עוזר לי מאוד. לאחרונה, התחלתי לקחת כדורי b12, ע"פ המלצה. האם קיימת התנגשות בין שתי התרופות, מטוטראקסט ותוסף b12, שכן, אני חשה כאבי רגליים וידיים כמו בעבר, לפני תחילת הטיפול במטוטראקסט. בברכה ותודה מלכה סילביה

שלום צריך לוודא שהתוסף שאת לוקחת אינו מכיל חומצה פולית. אם כן צריך לקחת רק B12 לא חומצה פולית. חומצה פולית ניתנת רק פעם בשבוע במינון של 5 מ"ג כאשר היא ניתנת עם מטוטרוקסט.

מנהל פורום דלקות מפרקים