כאבי פרקים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/08/2018 | 15:12 | מאת: מיכל

שלום, בת 31, כמעט 11 חודשים אחרי ניתוח קיסרי חירום (בהריון אובחנתי עם סכרת הריון). סובלת מאז הלידה מכאבים בכפות הידיים והרגליים ובעמוד השדרה. מתעוררת מכאבים בלילה ובבוקר סובלת מנוקשות בכפות הידיים. לעיתים יש גם נפיחות. לאבא שלי יש דלקת מפרקים פסטוריאזיס. בבדיקות דם ה ANF חיובי. אני מתגוררת בחו"ל וכרגע בביקור בארץ, הראמטולוג שהגעתי אליו אמר שיתכן ואני סובלת מלופוס או ממחלת רקמת החיבור, המליץ על פלנקוויל שלקחתי במשך חודש, סבלתי המון מבחילות ושלשולים והפסקתי אחרי חודש. אני מנסה דברים טבעיים אבל אני לא מרגישה שזה עוזר לי. בנוסף, הראמטולוג הדגיש שאם אביא עוד ילדים מצבי יחמיר. מה אפשר לעשות במצב שלי? האם אפשר להגיע לבדיקה באופן פרטי?

שלום את מתארת כאב דלקתי בהקשר של היסטוריה משפחתית של דלקת מפרקים פסוריאטית וזה כמובן מועיד אותך לתהליך דומה שעושי להתפרץ לאחר לידה. ה ANA יכול להיות חיובי במחלה זו ללא קשר ללופוס. ישנם טיפולים יעילים ואין מניעה בהמשך מכניסה להריון. מציע שתקחי את הדברים אחד אחד בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים