יש דלקת מפרקים או לא

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/06/2018 | 23:11 | מאת: ס

ערב טוב לפי האבחנה יש לי פיברומלגיה ותת פעילות בלוטת התריס עם נוגדנים בהקת בידיים וברגליים וגם קרחות בזקן (אלופציה אריאטה) לפי מה שהבנתי שכל הבעיות מה שיש לי בכיוון של מחלה אוטואימונית . יש לי כאבים ועייפות חזקה וחוסר ריכוז רציני הרבה בדיקות . בדיקת Ana חיובית בשיטת הרגילה ובשיטה השניה שיותר מעמיקה לפי מה שהבנתי שלילית ה crp מדד הדלקת היה גבוה וירד לבד אז הרופא אומר שיש לי דלקת מפרקים שיגרונית והתחיל במטרוקסאת שלא עשה לי טוב אחרי שבועיים הופסק והתחלתי לכחת ערבה שהעלה לי את אנזימי הכבד ועשיו שבועיים לוקח אנברל עד עכשיו לא מרגיש שינוי במצב לפי מה שציינתי המצב אצלי עליות וירידות יש ימים שאני מרגיש בסדר ויש ימים שאני מרגיש נכה במאה אחוז אז השאלה יש לי דלקת מפרקים או לא אני מפחד מהתופעות ליווי של התרופות אם אפשר תיעדו לי אני הרבה שנים במצב הקשה הזה ולא קל לפי מה שזכור אצלי שהכל התחיל לפני יותר מ15 שנים ועד עכשיו אין אבחנה ודאית

שלום קשה להתייחס להיסטוריה רפואית של 15 שנים עם כל כך הרבה התערבויות וכנראה תהליכים שונים במקביל. דווקא הפרספקטיבה של הזמן עוזרת להבין האם מדובר בתהליך אגרסיבי או לא. למשל האם יש עיוות של המפרקים או האם צילומי המפרקים מדגימים נזק. אם המצב הוא שאין עייותים/נזק ניתן בתיאום עם הראומטולוג לעשות הפסקה בטיפול ולהבין האם מרכיב הכאב העיקרי הוא דלקתי או קשור לפיברומיאלגיה או לנזק קבוע למפרק. לסיכום- חזור לראומטולוג המטפל ודבר איתו/ה

10/06/2018 | 21:36 | מאת: ס

תודה רבה על התשובה אני מעדיף שאגיע אלך

מנהל פורום דלקות מפרקים