סקרואיליטיס אקוטי האם יש טיפול מיידי, כי ארקוקסיה לא עזרה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/05/2018 | 14:49 | מאת: תמר

שלום דוקטור, אני בת 38 והחודש לאחר בדיקת mri אובחנתי עם סקרואיליטיס אקוטי בצד שמאול ותחילת הדלקת בצד ימין. קיבלתי טיפול בארקוקסיה שבועיים ללא הטבה משמעותית. כרגע המצב שוב מתחיל להחמיר. מחרתיים יש לי תור למרפאה ראומטולוגית. האם יוכלו במרפאה להחליט על איזשהו טיפול מיידי? אני לא מתפקדת כבר חודש. בחילות חזקות וסחרחורות, חוסר יציבות, סובלת כל היום ללא הפסקה. האם יש תקווה, כי רוצה לחזור לחיים המלאים כפי שהיו לי עוד לפני חודש. אין לי רקע של מחלות תורשתיות, הבדיקות שראומטולוג הפנה אותי עד כה - כולן תקינות, חוץ ממה שקשור לסקרואיליטיס.

שלום הטיפול הראשוני בסקרואיליאיטיס הוא תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים כגון ארקוקסיה ודומיה. אם תרופה אחת לא הועילה יש מקום לנסות אחרות. במקרים קשים במיוחד ניתן להזריק סטרואידים למפרק. אם התרופות נוגדות הדלקת אינן מועילות במשך 3 חודשים ניתן לעבור לטיפול בתרופות ביולוגיות.

מנהל פורום דלקות מפרקים