שילוב של פנטזה או סלאזופירן עם אוטזלה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/01/2018 | 19:12 | מאת: אורי

שלום, רציתי לדעת אם השילוב בין שתי התרופות הנ"ל, הוא אפשרי או מקובל, ואם ידוע לך משהו על שילוב זה. אני חולה בדלקת מפרקים פסוריאטית, ובקרוהן. לפני זמן מה ( 3.5 חודשים) התחלתי לקחת פנטזה, שהשפיע עלי באופן חלקי מבחינת מחלת הקרוהן, אך בכאבי המפרקים אין שיפור. מכיוון שרוב הכאבים שלי באים לידי ביטוי באנטזיטיס, רציתי לברר בקשר לשילוב של שתי התרופות הנ"ל (פנטזה או סאלזופירין עם אוטזלה). אודה לך על כל אינפורמציה בנידון. תודה

שלום OTEZLA לא נבדקה למיטב ידיעתי במחלת קרוהן אלא בפסוריאזיס ובדלקת מפרקים פסוריאטית. השילוב של סולפסלזין ואוטזלה התאפשר במחקרים על דלקת מפרקים פסוריאטית. אם מצבך הקליני מאפשר זאת יש יתרון בטיפול פומי בלבד בשתי תרופות שניתן לקחת לאורך זמן. כפי שוודאי ידוע לך ישנן תרופות נוספות עם השפעה על שתי מחלות אלו שלעיתים לא נדירות מופיעות יחד. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים