מספר שאלות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/11/2017 | 21:14 | מאת: איציק

שלום, 1.האם סלזופירין יכול להיות יעיל בדלקות גידים ודלקת בחיבור הגיד לעצם - ENTHESITIS? 2.יש משהו שלא מובן לי: אם APREMILAST/OTEZLA נמצא יעיל בטיפול לENTHESITIS, והרבה פעמים לחולי ספונדילוארתרופתיה יש ENTHESITIS כולל ENTHESITIS במפרקי עמוד השדרה (מפרקי הfacet ) אז האם APREMILAST יכול לעזור במקרה של ספונדילוארתרופתיה שמתבטאת בין היתר בENTHESITIS בעמוד השדרה? 3. לאחרונה יש לי כאבים די משמעותיים באגודל של כף יד שמאל וההרגשה היא של כאב כמו ENTHESITIS, רציתי לדעת אם זה הגיוני שתהיה שם דלקת בחיבורים כשיש ספונדילוארתרופתיה? תודה רבה.

שלום סלזופירין כנראה עם יעילות מוגבלת באנטזיטיס OTEZLA לא נבדק במסגרת של פעילות עמוד שדרה וכנראה שיעילותו העיקרית על מפרקים פריפריים אנטזיטיס תתכן כל חיבור של גיד לעצם אבל יש מקומות יותר קלאסיים . יש הטוענים שהמקור של כל הכאב/דלקת מפרקים בספונדילוארטרופתיות מקורה באנטזיטיס.

תיקון OTEZLA נבדק במסגרת פעילות עמוד שדרה ונמצא לא יעיל.

מנהל פורום דלקות מפרקים