קושי באבחנה?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/06/2017 | 21:54 | מאת: יוסי

מזה כשנתיים אני בבירור ראומטולוגי וכן בירור גסטרואנטרולוגי. הראומטולוגים חושבים שיש לי דלקת מפרקים פסוריאטית בעמוד שדרה בגלל שיש פסוריאזיס עורי, וכאבי גב,אגן, ברכיים, עצמות החזה וכדומה. לאחרונה עברתי בדיקת קולונוסקופיה והתברר שיש לי קרוהן בתחילת המעי הגס- הצטברות של הרבה אפטות, וכן מספר אפטות באיליום הסופי. אני עדיין ממתין לתוצאות הביופסיה מהקולונוסקופיה אבל לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי יש לי בכצ'ט בגלל העובדה שיש לי אפטות בפה, ובשלושה חודשים האחרונים יש לי פצע שלא עובר על הפין, ולפעמים יש לי יובש בעיניים. אני לא ממוצא טורקי. האם בביופסיות מהקולונוסקופיה אפשר יהיה לדעת אם מדובר במחלת קרוהן או אם מדובר במעורבות מערכת העיכול כתוצאה ממחלה סיסטמית כמו בכצ'ט? כלומר, אפשר יהיה לעשות אבחנה מבדלת באמצעות הביופסיות? תודה.

שלום יש קושי ניכר להבדיל בין בכצט ל CROHN ולעיתים שתי המחלות מופיעות ביחד. גם המראה בביופסיה עשוי להיות דומה. לעיתים המראה בקולונוסקופיה עוזר. ככלל -השכיחות של מעורבות בכצט במערכת העיכול נדירה יחסית בישראל ואם אתה סובל מפסוריאזיס הסבירות הגבוהה יותר היא שאתה סובל מקרוהן. בריאות שלמה

מנהל פורום דלקות מפרקים