מבטרה או אקטמרה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

01/10/2012 | 17:09 | מאת: רות

מזה 3 שנים שהתפרצה אצלי דלקת מפרקים שגרונית. לאחר שהומירה לא עזרה התחלתי לקבל לפני כשנה וחצי מבטרה. בדיקות הדם מראות שקיעה בגדר הנורמה אך CRP ופקטור ראומטי גבוה (12). בנוסף, יש לי כאבים במפרקי הירכיים, הברכיים, הקרסוליים ואצבעות הרגלים והידים. וכן מפרקי הקרסוליים מאוד נפוחים. רופאת המשפחה אמרה לי כי קיימת תרופה חדשה בסל, "סימפוני" המוזרקת פעם בשבוע במרפאה, מה דעתך ? בנוסף אבקש תשובה האם לדעתך אקטמרה עדיפה

שלום סימפוני דומה להומירה. אם הומירה לא הועילה- סבירות קטנה שהסימפוני יועיל. האם קיבלת יותר ממנה אחת של מבטרה? צריך לקבל בערך פעם ב 9 חודשים. אם לא הועיל מספיק אקטמרה היא האופציה היחידה שנותרה- סיכוי טוב שתועיל.

02/10/2012 | 15:27 | מאת: רות

תודה על תשובתך, את המבטרה קיבלתי כבר 3 מחזורים, כאשר בין מחזור למחזור עברו 6 חודשים. בנוסף למבטרה אני מקבלת פלנקויניל, פרדינזון 5, פעם בשבוע מטרוטרוקסט (סלזופרין הפסקתי). האם עם האקטמרה יש צורך לקחת את כל התרופות הנלוות שאני מקבלת או ניתן להפסיק עם חלק מהן?

מנהל פורום דלקות מפרקים