פורום מחלות ריאה
מנהל פורום מחלות ריאה

שלום דוקטור הפח בדלת הממד שלנו לא תקין. החברה שקנינו בה הדלת, היצעה לפרק הפח הקיים ולרתך פח חדש בדירה שלנו . לציין שהדלת מחוברת לצירים במשקוף הדלת. אני מאוד חוששת שהחומרים שיוצאים בזמן הריתוך יזיקו לנו וישארו בחדר גם אחר כך.אפילו אם נסגור גם את הדלת מהחדר שמתחבר לממד.שהרי ריתוך כזה בדרך כלל,עושים במפעל או בחוץ. אפשרות אחרת היא להחליף את דלת הממד.(למרות שדרוש מנוף וכ"ו. דלת ששוקלת 350 קילו) אני ממש לחוצה. כי הבריאות הכי חשוב אני מודה לך מאוד על תשובתך.
הלב בגדר תקין. אין עדות לבלוטות מוגדלות במידתסטינום או בגרני השחם. הקנה והסימפונות הראשיים ללא סטיות. עברו פרי-ברונכיאלי קל. איורור הריאות מעט בקלתי אחד. סיכום: שינויים ברונכיאקטסים קליים. עשיתי צילום חזה וכך יצא. אני רוצה לדעת אם זה מצב כרוני או משהו זמני לאחר מחלה
שלום, אני נוטלת משאף עקב אסטמה, אחרי איזה תקופה של קבלת טיפול מניעתי אפשר לעשות הפסקה מטיפול מניעתי במשאף?
שלום, במידה שהמצב טוב ואין תסמינים ניתן לעבור בדרך כלל לטיפול לפי צורך ולא להמשיך טיפול קבוע.
דר שלום לפני 4 שנים עברתי כריתת חלק מאונה בגלל גוש שאובחן ב ct שהתבררה כגרנולומה. לפני שנה דלקת ריאות חריפה באותה ריאה שהצריכה אישפוז. וטיפול וורידי מסיבי. מאז סובלת מכאב עז בכל נשימה עמוקה . ב ct התברר שקים לחץ מוגבר בריאה זו, אין תסחיף בוצעו גם אקו לב ומיפוי. ממה לדעתך נובע הלחץ הריאתי ואיך ניתן להפחיתו. תודה מראש.
שלום, עקרונית בודקים את הלחץ הריאתי בשתי הריאות ולא בריאה אחת. במידה שיש חשד גבןה ללחץ ריאתי משמעותי כדאי לעשות צנתור ימני ולפי התוצאות להתאים את הטיפול.
היי שלום אני בת 19 כשנתיים סובלת מהתקפי קוצר נשימה עם צפצופים . לאחרונה עשיתי תפקודי ריאה מה שראו זה שיש לי הגבלה רסטרקטיבית . עשיתי ct חזה תקין , וביקת אלרגיה תקניה . בבדיקת דיפוזיה יצא לי 55 , מזה יכול להיות ? , מציינת שיש לי התקפים משאפים מאוד מקלים על הנשימה שלי , אשמח לברור מזה יכול להיות
ממצאים מוקדים ריאיתים קטנים מרובים ושינוי tree in bud בlll שינוי בggo סאב פלאורלים באספקטים דפנדנטים לא הודגמו בלוטות מוגדלות במידאסטינום ובאקסילות הסימפונות הראשים הודגמו פתוחים לא הודגם תפליט פלאורלי הלב בגודל תקין ללא תפליט פריקרדיאלי בסריקה חלקית של אברי הבן העליונה לא הודגם ממצא פתלוגי גס מבנה גרמי הודגם תקין לסיכום תהליך דלקתי של lll ממליץ להשלים לביקורת לאחר 4 שבועות אשמח לקבל את התייחסותך ובאיזה סוג דלקת מדובר ומה על לעשות בהמשך
שלום, לפי הפיענוח מדובר בדלקת ריאות. מומלץ על מעקב במרפאת ריאות לאחר טיפול אנטיביוטי ובדיקת סיטי למעקב.
האם מזגן ישן בחדר סגור יכול לפגןע בריאות? ניקיתי את הפילטרים אבל את המזגן עצמו לא ניקו הרבה שנים
המגשיר כבר קיים עשור ויש לו המון יוצרות לעזרה לסובלים מבעיות בנשימה. מקווה של לרופא יש חוות דעת עליו. האם מועיל? האם לא מועיל מעבר לכל סנן אוויר סביר בכל הקיים בשוק? הוא יקר כ4000 ש״ח
בבדיקת תפקודי ריאות יצא לי ניפוח יתר ברמה של 2.82 RV. ומרכיב חסימתי הפיך בעיקר בזרימות המאוחרות מ85% ל90%. בבדיקת דם יצא לי כל מיני תוצאות חריגות Ph blood 7.32 P02 32 O2 Sturation 42.4 HCO3 31.4 STD base exc (she) 3.5 המוגלובין תקין אבל נוטה למטה 13.9 Oxyhemoglobin-oximet 41.9 Mov 11.6 RDW 11.3. סטורציה 97 אני בן 21 עבדתי במשך 7 חודשים במטבח במקום שהמנדף לא עבד והמון עשן הגיע עליי עד שהתחלתי לשים לב לזה כבר היה לי קוצר נשימה. בבדיקות דם עשיתי במיון יש לציין בגלל שהרגשתי סחרחורת וכאבים בחזה, בנוסף אני מרגיש שבית החזה מעט נפוח. הרופא משפחה טוען שהממצאים לא חריפים וזו החמרה של אסתמה אבל בבדיקה תפקודי ריאות שעשיתי לפני 3 שנים לא היה עדות להפרעה חסימתית או רסטורטיבית. האם זו באמת אסתמה או שזה יכול חלילה להיות copd? יש לציין שאני לא מעשן ואף פעם לא עישנתי. אם המצב נגרם בגלל העבודה יש עילה לתביעה? והאם המצב בר תיקון?
שלום, קשה לקבוע רק לפי הנתונים שצרפת. המצב להערכתי אינו חמור אבל אני ממליץ על הערכה מסודרת במרפאת ריאות.
אני תקופה ארוכה עם סיטורציה 93-94 ציינו לי פעם שיש לי צלקת על הריאה אחרי סיבוך של שפעת ודלקת ריאות לפני כמה שנים הייתי מחוברת גם לאקמו בזמן השפעת. האם זה נורמלי? אין לי קוצר נשימה ולא שום בעיות בנשימה.
שלום, יכול להיות שנשארה פגיעה קלה בריאות לאחר מה שעברת. ממליץ על מעקב במרפאת ריאות עם תפקודי ריאות מלאים.
יצא לי בסיטי חזה עיבוי דפנות הסימפונות מוקד זעיר ב-RML הצללות מ GROUND GLASS צנטרי לובולריות באונות העליונות ושינויים אמפיזמטיים יכולים להתאים לברונכיוליטיס של מעשנים .
שלום, יכול להיות שמדובר בנזקי עישון אך לעיתים גם דלקת ריאות. ממליץ על ניסיון טיפול אנטיביוטי והפסקת עישון במידה שמעשנת.
היי, אני בן 34, עישנתי 17 שנה סיגריות באופן דיי כבד וגם קנאביס באופן דיי כבד. הפסקתי לעשן לפני כ4 חודשים, אפילו טיפה יותר ומאז אני מרגיש זוועה, תאמת. יש לי כל הזמן ליחה, בבוקר זה גם ליחה חןמה וצהובה, ואחת לכמה ימים/שבועות יוצא לי שליכטה של דם עם הרוק. עשיתי אין ספור בדיקות, בדיקת תפקודי ריאות יצא תקין, רנטגן חזה יצא תקין, סיטי חזה לא הראה שום דבר סרטני או דלקתי. כן מצאו 3 קשריות קטנות מתחת ל8 ממ, מה שמצריך מעקב עוד חודשיים לעשות שוב סיטי. בכל מקרה זה לא מפסיק וזה ממשיך באותו דפוס. יש לי גם מחיצה עקומה באף ממש עד הסוף, אני מחכה לניתוח לתיקון המחיצה, כי הצד הימני כמעט תמיד סתום לי. אני גם מכחכח בגרון באופן די כרוני. לרוב הדם הזה יוצא מכחכוח בגרון או ממשיכה באף והפעם זה היה משיעול ויצא גם קצת יותר מבדרך כלל, שוב לא כמות גדולה אבל פשוט טיפה יותר. אני חיי בחרדה מתמדת מאז שזה קרה פעם ראשונה. כשעישנתי זה מעולם לא קרה ופצאום אחרי שהפסקתי זה התחיל לקרות, גם העניין עם הליחה החומה הזאת, ממש גוש חום כזה שיוצא לי כמעט כל בוקר. אם כל הבדיקות שעשיתי הראו שהכל תקין, אז יכול להיות להיות שהכל תקין וזה נטו ניקוי של הריאות או משהו? כמה זמן כל התהליך הזה לוקח גם? כי בהצחלה הבנתי שזה עד 3 חודשים ואני כבר עברתי כת הגבול הזה אז לא מבין עד מתי ארגיש זוועה ככה.
מלווים לזה גם תסמינים של טעם רע בפה וכאבי ראש על בסיס דיי קבוע. אני מתמודד עם אובדן כרגע, אבא שלי נפטר לפני 7 חודשים, ומאז אני גם עם התקפי חרדות, קשיי נשימה בזמן ההתקפים, עלייה בקצב הלב, וביחד עם זה כל מה שאני חווה פיזית אני נמצא כל הזמן בחרדות קיומיות ולא מצליח להשתחרר מהם. כרגע מחפש גם מטפל נפשי, אבל זה עדיין לא מסביר את הדם שיוצא לי מדיי פעם. ושוב אגיד עשיתי בדיקות לריאות ולא יצא כלום, וכבר פעמיים עשיתי בדיקת סיב אופטי באף וגם לא ראו איזה משהו שיכול לגרום לזה, אז אני אובד עצות וממשיך להיות בחרדות על החיים שלי.
שלום, עדיין יכולה להיות דלקת סמפונות שמחליה באופן איטי. במידה שהבדיקות תקינות אין מקום לדאגה ואני מאמין שהתסמינים יילכו ויפחתו.
בת 65.תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת,לחץ דם נוטלת תרופות ,סובלת מרפלוקס כרגע בלי תרופות .מקפידה על תזונה מתאימה. אין שעול ,מעולם לא היו לי דלקות ריאות, אין תלונות ,לא מעשנת . בצעתי .קולונוסקופיה וירטואלית. לגבי המעי הגס זה תקין ,אבל יצא הממצא הזה : מעבר חזה בטן מודגמים שינויים צלקתיים באונות התחתונות משני הצדדים ,ממצאים אשר לא נראו בבדיקת הקולונוסקופיה הקודמת ב2020. נשלחתי על ידי רופא משפחה לרופא ריאות עם הסיטי עדיין לא הייתי מה דעתך מה משמעות הממצא? האם זה ממצא מדאיג משמעותי,מסכן חיים ? האם רופא ריאות לפי הסיטי של הקולונוסרופי וירטואלית יכול לאבחן את הממצא? האם מה שיצא בקולונוסקופיה וירטואלית מספיק אמין ואכן יש לי הממצא הזה בריאות או יותר גרוע?
שלום, קשה לומא בלי לראות את התמונות של הסיטי. בדיקת הקולונוסקופיה הוירטואלית לא נעשית בפרוטוקול שמדגים טוב את הריאות ולכן היא מוגבלת מבחינה זו. במידה שיש ספק לגבי ממצא ריאתי כדאי לבצע סיטי של החזה.
לפני 7 שנים אובחנתי כחולת סרקואידוזיס. טופלתי בסטרואידים והמחלה שקטה. עכשיו אובחנתי שוב לאחר ביופסיה מהריאות בסרקואידוזיס פעיל. סרבתי לטיפול בסטרואידים מכיון שבעבר נכנסתי לדיכאון וחרדה לאחר לקיחת הסטרואידים. התחלתי טיפול במתוטרקסט. לפני מספר חודשים החלו לח כאבים בברך ועכשיו נוספו לזה כאבים בכתף. הם זה יכול להיות בגלל הסרקואידוזיס? למי עליי לפנות?
שלום, שואל לגבי אישה בת 71, שכבר כמה ימים עם חולשה, היה גם חום לא גבוה, שיעול חזק, ונזלת. נשלחה על ידי הרופא לבצע בדיקת רנטגן, וכל התוצאות היו תקינות, למעט - "ציור ריאתי אינטרסטיציאלי מעט מוגבר בבסיש של ריאה שמאל". אין עדות לתסנין ולתפליט פלוירלי. האם זה מעיד על דלקת ריאות? האם יש צורך באנטיביוטיקה? תודה.
הייתי המעקב נודלים ראות, במשך 6 שנים, הנודלים לא גדלו התווסף אחד, והוחלט להפסיק סיטי. לפני שנה וחצי הרופא שלח אותי לביטוי שניתן לגילוי מוקדם בכללית, אבקש לשאול לאחר שראיתי כאן שאלה בעניין דרגות קרינה בסיטי הסיטי סקר גילוי מוקדם הוא בר"ג נמוכה של קרינה? מה רמת הדיוק שלו לגבי נודלים. שנית האם הרדיולוג יודע שזה סיטי סקר, והוא אמור לציין אם יש נודלים מה המיקום שלהם ומה גודלם? ואם יש ממצאים אחרים איברים הדמיה הוא צריך לציין אותם. כי קיבלתי תוצאה, מס נודלים, ללא גודל ללא מיקום, אז בכלל אין אפשרות להשוות לסיטי קודם. בכל זאת זו קרינה לא מבצעים כל יום סיטי. במידה ולא יהיו ממצאים נוספים בראות, ביקשתי שיפרטו מה מיקום הנודלים, במידה ויהיו נודלים חדשים איזה מעקב לבצע, ראות סיטי קרינה רגילה גבוה, או נמוכה.וכמה זמן להמתין שאלה נוספת, כתבו, הפניה שנים שאני מעשן חחחחח, כנראה כדי להצדיק את ההדמיה למרות שמעולם לא עישנתי. זה דבר שרואים בקלות בסיטי, לא? ראו של לא מעשן. תודה
שלום, סיטי במינון קרינה נמוך טוב בשביל לראות נודולים. יש לבצע השוואה לבדיקות קודמות. במידה שלא היו לפני המפענח אפשר להביא את הדיסקים הקודמים למקום שבו נעשה הסיטי החדש ולבקש התייחסות.
שלום וברכה! בת 56.5. יש לי היסטוריה אורולוגית עשירה עקב הישנות של אבנים בכליה הימנית. סכרת מאוזנת. לפני 5 חודשים עברתי ניתוח אורולוגי לריסוק אבן בכליה ימנית. מהלך הניתוח תקין, השתחררתי במצב טוב. למחרת אירע לי דליפת שתן ודימום מוגבר מאחר והסטנט לא היה במקום. אושפזתי למשך 10 ימים עם עוד שני ניתוחים נוספים הכנסת סטנט והוצאת סטנט. ומי ואת זה אני סובלת מכאבים חזקים במותן ימין, גב תחתון והקרנה לירך ימין. וקושי לשכב על צד ימין. עקב כך בוצעו בדיקות הדמיה של CT בטן ואגן ו MRI עמוד שדרה מותני התגלה ממצא לחשש גבוהה לדיסקיטיס אוסטרומיאליטיס" בחוליות L2-L3 בעמוד השדרה המותני. אושפזתי פעמיים בבי"ח פעם ראשונה נלקחו בדיקות מעבדה נרחבות, ב"ה הכל תקין. פעם שניה נלקחה ביופסיה, ב"ה יצא תקין . יש לציין שבמהלך האישפוזים לא קיבלתי שום טיפול לא טיפול אנטיביוטי ולא קבלת חמצן. P02. - 188 Hg O2 SATURATION. - 99.9% שאלתי היא: על איזה בעיה רפואית מצביעות חריגות בבדיקות אילו??? בברכה מרובה, רינה חלק מהבדיקות יצאו חורגות
אשמח להסבר.
שלום, HRCT פירושו סיטי ברזולוציה גבוהה. בדיקה זו נעשית כדי להבדיל בין סוגי מחלות ריאה שונות והיא מבוצעת בחשיפה לקרינה רגילה. סיטי במינון קרינה נמוך נעשה עם פחות קרינה ומיועד לאבחון מוקדם של סרטן ריאה או מעקב אחרי ממצאים שראו בבדיקות קודמות.
שלום, שהסתובבתי בתל אביב טיפשה שעושים עבודות בכביש מישהו טאטא את המדרכה וכתוצאה מכך יצא אבק בכמות מאוד גדולה שאף לי לפנים. לא יודע בדיוק איזה אבק זה, אבק מדרכות. יש לי אסתמה ברקע, האם זה יכול לפגוע בריאות? או לגרום למחלות ריאה קשות?
שלום, עקרונית אבק יכול להחמיר אסתמה אבל אם את מרגישה טוב כנראה שאצלך זה לא קרה ואין מקום לדאגה.
בסריקה חלקית של שדות הריאות דו צדדי גרנולוממה מסוידת באונה תחתומה מימין איוורור בלתי אחיד של שדות הריאות דו צדדי עם אזורי ggo ממצא בלתי ספציפי מה הכוונה צריך.מעקב רופא ריאות הבדיקה נעשתה בלי חומר ניגוד
שלום, ממליצים להגיע עם הדיסק למרפאת ריאות ליעוץ. לעיתים הממצאים הנ"ל אינם משמעותיים מאחר שפרוטוקול הבדיקה לא נעשה במכוון לריאות ויכולים להיות שינויים בשל נשימה בזמן הבדיקה. לעיתים יש צורך בסיטי מכוון לריאות כדי לוודא שאין ממצא משמעותי.
שלום, אני בן 77, יש לי COPD. להלן התוצאות: ספירומטריה לפני מרחיבי סינפונות: FVC = 2.31 58% FEV1 = 1.81 61% FEV1/FVC = 0.78 PEF = 6.66 85% TLC = 5.36 74% RV = 2.56 91% RV/TLC = 0.48 100% כושר דיפוזיה 171% מתוקן ל VA מבחן הליכה 6 דקות: סטורציה בתחילת המבחן 97% סטורציה בתום המבחן 94% מרחק הליכה 510 מטר
שלום, יש מגבלה בתפקודי הריאות אבל לא במאפיינים של COPD. ממליץ להגיע לביקורת בתרפאת ריאות.
היי סובל מליחה שנים מטופל באינהלציה סליין הייתי אצל רופאים לברונכיאקטזיןת עשיתי hrct והרופאים לברונכיאקטזיןת אמרן שאין למשל ,פרופסר שטיינברג,דר משה היישניג ,פרופסר גלית אבירם (רדיולוגית מומחית ללב ריאות) פרופסר שטרית (קבע שיש ברונכיאלטיס) אני לא בטוח לגמרי מה זה פרופסר קרמר קבע שאין לעןמת רדילוג מומחה לאגן וחזה דר דייגו מרסר ודר לירן לוי שאמרן שיש ברןנכיאקטזיןת שני שאלות אני נוטה לסמוך על דעתם של שהרופאים שמתמחים יותר בברונכיאקטזיות ובפענוחים של זה האם אני צןדק בהחלטה ? מה זה ברונכיאטליס יכול לגרום ליחה כרונית כזו?
שלום, היית אצל טובי הרופאים וקצת יומרני מצידי לומר מה דעתי בפניה קצרה בפורום. בכל אופן, ברונכיוליטיס היא דלקת של סמפונות קטנים. יתכן שיש ברונכיאקטזיות קלות ובמצב זה לפעמים יש דעות שונות בין הרופאים. חשוב לבדוק שאין חיידקים בליחה, לעיתים בתרביות ליחה או ברונכוסקופיה.
בוקר טוב ד"ר אשמח להבנה מבחן מאמץ נשימתי משולב CPET מסילה יכול המאמץ של הנבדקת תקינה צריכת חמצן 200 % מהצפוי שהם 55.5 מל לק"ג /דקה ביצוע מיטבי RER =1.02 רזרבת דופק נמוך וBORG גבוה זוהה סף אנראירובי נמוך 19.9 מל ק"ג /דקה שהם 36% דופק 170 פעימות לדקה המבחן הופסק עקב קוצר נשימה סטורציה במנוחה 99% ובמאמץ99% היו תקינות דופק מירבי בסיום מאמץ היה 170 פעימות לדקה 96% מהצפוי ברמת המהמאץ שהושגה נצפתה מכבלה נשימתית לאור רזרבה נשימתית נמוכה ותדירות נשימה גבוהה (בנוכחETCO2 תקין) לציין ץפקודי נשימה תקינים במנוחה ( FEV1 86% ) וללא ירידה משמעותית אחרי מאמץ ארוור תיקין במנוחה ובתגובה למאמץ אקווילנטים נשימתיים תקינים VE/VCO2 SLOP 24.4 ןLOWST 24.9 ברמת המאמץ שהושגה לא נצפתה מגבלה לבבית קרידיווסלרית עלית נפח תקינה לפי עקומת דופק ודופק חמצני תגובת הדופק היתה איטית ביחס לעוצמת מאמץ תגובת לחץ דם תקינה ביחס לתגובת המאמץ אקג ללא הפרעות מדוע בעצם הסף אנאירובי נמוך כלכך? למרות כושר מצוין גם עושה אירובי וגם אימוני כוח? רזרבה נשימתית נמוכה? האם קשור לאסתמה? למרות משאפים עדיין יש לי התקפים תודה מראש
שלום, מאז הילדות יש לנו הרבה תיקנים בבית וצואת תיקנים זה יכול להיות גורם לאסתמה שלי? בנוסף חשיפה ממושכת של שנים לצואת תיקנים יכולה לגרום למחלות קשות כמו cops?
שלום ד"ר יש לי שאלה עם קניתי מעלי אקספרס דגריזר ספריי מנקה שרשרת אופניים שזה תרכיז כזה להסרת שומנים מהשרשרת של האפניים והעברתי את התרכיז לבקבוק ריסוס וכשריסיסית הרגשתי חלקלקים עפים לאף שלי קטנים ואני חושש שזה אולי נישאף לריאות חלק מהרסיסים הרגשתי מעיין קצת אולי קוצר נשימה קל אני לא בטוח אולי זה מהלחץ רשום על זה באנגלית חומר ניקוי זה למערכת ההינע של אופניים מתאים לבקבוקים של 100/350 מ"ל, והוא מכיל בדרך כלל ממיסים להמסת שומן ושמן, חומרים פעילי שטח להסרת לכלוך ומעכבי קורוזיה להגנה על חלקי מתכת. האם יש חשש סכנה לריאות ? עם שאפתי חלקלקים ? האם לעשות בדיקה ? האם חלילה זה יכול להרוס את הריאות או לצלק אותם ? לא שאפתי ישירות אלה הרגשתי מהתרסיס שעף אולי מהרוח לכיוון האף שלי ואולי שאפתי קצת כמו שיורקים ויש רסיסים שאדם יכול לשאוף האם יש סכנה ? אני מרגיש טוב ואין לי תסמינים או משהו
לפי מה ששאלתי את השירות לקוחות שלהם החומרים הם רכיבי מוצר זה של הלקוח הם: מים, תזקיקי נפט, אלכוהולים וממסים מבוססי הדרים. זה לא היה מהול כניראה הכנסתי את זה לבקבוק ריסוס אבל לא התזתי ישירות לעף אני חושש שבחוץ שהתזתי עף לי לפה או לאף וכו במהלך שהתזתי אולי חלקלקים קטנים
אשמח לדעת איזה מעקב אני צריך לעשות ? ואם יש ממצא מדאיג. מצ"ב הפיענוח בהשוואה לסיטי קודם מלפני שנתיים : סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה התוויה: מעקב קשריות ריאתיות טכניקה: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידית ובמינון קרינה נמוך, כוללת חתכים ברזולוציה גבוהה לריאות. בוצעו שחזורים מולטיפלנרים קורונליים וסגיטליים. השוואה: CT חזה מתאריך 25/01/2023 ממצאים: מבוא בית החזה תקין. אין עדות ללימפאדנופתיה מדיאסטינלית, הילרית או אקסילרית. האאורטה הטורקלית ועורקי הריאות ברוחב תקין. הלב בגודל תקין. אין טרשת מסוידת בעורקים הכליליים. אין הסתיידויות של המסתם האאורטלי. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. הריאות ודרכי האוויר: הנפחים נראים תקינים. דרכי האוויר פתוחות ובמראה תקין. ללא ממצאים פרנכימטיים חריגים, ללא קשריות חשודות. מספר קשריות סולידיות קטנות בשתי הריאות עד קוטר 4.5 מ"מ, כולן יציבות במרווח הזמן: שתי קשריות מתאימות לקשרי לימפה תוך ריאתיים - על הסדק ההוריזונטלי והאלכסוני בריאה הימנית (סדרה 203 חתכים ,200 259), האחרות בלתי ספציפיות (סדרה 203 חתכים ,236 ,229 ו266-). אברי הבטן העליונה שנכללו בסריקה (במגבלות העדר חומר ניגוד): ללא ממצא חריג. דופן בית החזה: ללא ממצאים חריגים ברקמות הרכות. אין עדות לנגע גרמי אגרסיבי. מוקד סקלרוטי קטן בגוף חוליה 7T ככל הנראה אי עצם, ללא שינוי. סיכום והתרשמות: אין קשריות ריאתיות חשודות או ממצאים ריאתיים חריגים אחרים. קשריות סולידיות קטנות בודדות בשתי הריאות עד קוטר 4.5 מ"מ, חלקן קשרי לימפה תוך ריאתיים ואחרות בלתי ספציפיות, כולן יציבות בהשוואה ל-CT חזה מתאריך .25/01/2023 אין קשריות ריאתיות חדשות.
שלום, אני בת 28 לאחר 5 לידות מההריון הראשון התפתחו לי דליות חמורות, שהלכו והחמירו בהריונות הבאים. בשני ההריונות האחרונים אובחנו קרישים בורידים השטחיים (SVT, לא DVT), ואי ספיקה ורידית שמתמשכת עד עכשיו. כרגע, אני שנה אחרי לידה חמישית. לפני ניתוח בוורידי הרגליים. השאלה שלי כרגע: אני סובלת פעמים רבות מאתגר נשימתי, הייתי מתארת אותו כקושי לנשום נשימה איכותית, ונאלצת לשאוף אוויר בחוזקה כדי לספק את הצורך בחמצן. בעמידה ממושכת או ישיבה ממושכת זה מחמיר. האם זה קשור לחוסר הספיקה הוורידית? והאם הניתוח אמור לעזור? או שצריך לפנות לבירור אצל רופא?
שלום, בתפקודי ריאות מצאו RV גבוה, על שאר הממצאים תקינים. מה זה מעיד?
שלום, מדובר על שארית אוויר בריאות בסוף נשיפה. במילים אחרות מתארים זאת ככליאת אוויר. ממצא זה קיים לעיתים במעשנים עם אמפיזמה.
אני בן 20 ולא מעשן איך זה יכול להיות? הייתי חשוף לעבודה עם עשן 4 חודשים אבל חוץ מזה לא מעשן
אני עם בן זוג חדש קרוב לחודשיים. לפני מספר ימים הוא שיתף אותי שמטופל בחיידק מיקובקטריום קנססי כחצי שנה ונותר לו תקופה של חצי שנה עד שנה להמשך הטיפול. חיפשתי על החיידק ונראה שהוא מדבק, עמיד ומסוכן (סיכון לשחפת). כיוון שבזוגיות המגע אינטנסיבי אשמח לדעת האם אני בסיכון ומהן דרכי ההדבקה האפשריות
שלום, החיידק הזה אינו מדבק כמו שחפת ולא הוכח שהוא מדבק מאדם לאדם. כמו-כן לאחר טיפול של חצי שנה סביר להניח שלא יכולה להיות הדבקה.
שלום, האם יש מקום לדאגה בעקבות הימצאות יומית באורך שעה בערך בחדר סגור אשר בו רצפת בטון שלא עברה ציפוי./איטום? ניתן להבחין באבק קל היוצא מהרצפה כאשר מחליקים עליה אצבע (האם מדובר בסיליקה?). השהייה היומית בחדר זה מתרחשת כבר 4 שנים... כיום עובדים על איטום הרצפה באמצעות חומר אוטם בטון. האם החשיפה הנ"ל מצדיקה בירור כלשהו?תודה !
שלום דוקטור. הספירומטריה הטכנאי רשם: הפרעה רסטריקטיבית קלה בלתי הפיכה. קראתי פה שרשמת שאם אין בעיה לבבית אז זה יכול להיות הפיך אם יש ירידה במשקל. נכון?חוץ מעודף משקל מה יכול להפוך הפרעה כזו לבתי הפיכה אם הטכנאי צודק?
טכנאי בךיאומטריה יכול לקבוע שזה בלתי הפיך? על סמך מה?
שלום, הכוונה במילים "בלתי הפיך" היא שבזמן הבדיקה ניתנה תרופה במשאף והיא לא שינתה את תוצאת הבדיקה. אין הכוונה שמדובר במצב שלא יהיה הפיך בעתיד אלא ההתייחסות רק לכך שלא היתה הפיכות בזמן הבדיקה.
במהלך CT בטן לבדיקת קשרית באדרנל השמאלי, התגלה בהזדמנות חגיגית זו: תמטיים לוחיים בבסיסי הריאות. תמט סובסגמנטרי בלינגולה. אשמח להבהרה לגבי הממצאים ודרכי טיפול אם יש בהם צורך. תודה
שלום, אני עובד בעבודה במטבח 6-7 פעמים בשבוע ובעבודה נשרף אצלנו הרבה קמח דורום בטאבון שמוציא עשן עצום. רציתי לשאול האם יש לזה השלכות בריאותיות ואילו מחלות יכולות להתפתח?
שלום, עקרונית חשיפה לעשן יכולה לפגוע בריאות. ממליץ להזמין בדיקה של משרד בטיחות וגהות לראות שמקום העבודה עומד בתקן.
בכללי יש סיכונים לעבוד עם טאבון גז גדול ועם כמות קמח שרוף גדולה שנשרפת ביום? שמעתי שהטאבון מוציא גזים רעילים
שאלה אחרונה לפני 3 שנים עזרתי להוריד חתול מגג אסבסט לא דרכתי על הגג והוא היה מכוסה יריעות ביטומניות, אחד היריעות היה חור בו נתקע החתול ועם מקל שחררתי המקל נגע בגג אסבסט שמתחת ליריעה הקרוע אך אין לי מושג מה מצבו בפנים הפעלתי קצת כוח על המקל שנגע באסבסט אבל לא יותר מידי לא ראיתי אבק. מעריך את כל החשיפות ל 45 דק סהכ החשיפות במקום פתוח לא קדחתי או משהו כזה עשיתי צילום ריאות והכל תקין לא מעשן חושש שהיו סיבים שלא ראיתי יש סכנה מחשיפה כזאת למחלה קשה כמו מזותליומה?
שלום רב דק קיבלתי תוצאה של אתגר מטכולין אשמח להבין מה זה אומר אובחנתי לפני כמה שנים עם אסתמה אבל זאת פעם רטשונה של אתגר מטכולין אשמח להבנה Pd20 8.54 )du( pd20 mg 0.0171 Pc20 mg/ml 0.887. Pc mg 0.089 תודה מראש
שלום רב דר בבדיקת מטכולין התוצאה יצאה pc 20 1מג נרשם תגובתיות יתרה מה זה אומר ? תודה רבה
שלום, זה אומר שיש תגובתיות יתר של הסמפונות ואם יש תסמינים מתאימים זה תומך באבחנה של אסתמה.
שלום, ביצעתי צילום חזה. מה המשמעות ל המשפט שינויים כרוניים קלים בריאות ? השארתי תקין. ברקע שיעול מתמשך, ליחה, קוצר נשימה. תודה.
שלום, זה משפט לא מחייב שבו הרופא המפענח רוצה לומר שאין מחלה חריפה אבל הוא גם לא מתחייה אם יש משהו ומה המשמעות. אני ממליץ במקרה ישי תסמינים לבצע סיטי ותפקודי ריאות לבירור מעמיק יותר.
שלום. באמצע ההריון השני החל לי קוצר נשימה לפרקים והשתמשתי במשאף סימביקורט באופן קבוע. לאחר ההריון, זה חלף. בהריון שלאחריו, ממש מתחילתו התחילו לי שוב התקפי קוצר נשימה ושוב טופלתי בסימביקורט. לאחר ההריון, ההתקפים לא פסקו. יש תקופות של קוצר נשימה משמעותי [ללא ציפצופים] ויש תקופות של שקט ואין שום התקף. בדיקת תפקודי ריאות אצל רופא ריאות יצאה תקינה. בדיקת תגר למטכולין יצאה תקינה... מה זה יכול להיות? בהתחשבה בעובדה שאני לא רואה סיבה ריגשית או נפשית להתקפים. תודה רבה
מהו הגורם ואיך מטפלים
שלום, לרוב אין לכך משמעות. ככל הנראה יש בעיה באיוורור בסיסי הריאה. אפשר לעשות פיזיותרפיה ופעילות גופנית.
אשתי מניקה הנקה מלאה. התחילה לפי הוראת רופא ריאות לקחת 2 שאיפות ממשאף foster מידי יום. (המשאף הוורוד). מאז שהתחילה לקחת מהמשאף התחיל להתמעט החלב באופן משמעותי עד שלאחר שבוע הוא התייבש כמעט לגמרי למרות ניסיונות הגברה ע"י שאיבה. האם מוכרת תופעה כזו של קשר בין המשאף להתמעטות חלב אם? כמו"כ התחילו לה כתוצאה מהמשאף גירודים בכל הגוף. לבינתיים היום היא הפסיקה נראה מה יהיו התוצאות.
שלום, אני לא מכיר תופעת לוואי של מיעוט חלב וגרד. כמו כל תרופה יש לבדוק האם באמת חייבים לקחת. ממליץ להתייעץ שוב עם הרופא בעניין.
3. עקב קושי במאמץ קל כמו הליכה 4 חודשים לאחר תסחיף ריאתי גדול מרכזי דו"צ, רופא ריאות הפנה אותי לבדיקת אסטרופ עורקי, יש בתוצאה O2 SATURATION 82% רופאת המשפחה שלי טוענת שזה כנראה נלקח בטעות מהוריד כי אני לא נראית במצב כזה, אך מנגד הבדיקה נעשתה ע"י רופא ריאות והמקום כאב כהוגן 8 שעות, ולפי ערכי ייחוס של דם ורידי הטווח הוא 40-70 אז זה יוצא גבוה יותר מהנורמה זה לא נשמע הגיוני, לציין שבכל התקופה סטורציה באצבע תקינה, מיפוי ריואת ותפקודי ריאות תקינים, במבחן מאמץ לב ריאה יש מגבלה קרדיווסקולרית בינונית, אשמח להבין את המשמעות של הבדיקה בכללותה ובמיוחד את הסטורציה ולהבין איך יכול להיות כזה מספר, תודה להלן התוצאות: Ph 7.411 pco2 38.9, po2 48.7, hco3 24.7, base excess 0.1, o2 saturation 82.8%, total hemoglobin 11.4, o2hb=oxyheemoglobin 80.9%, cohb=carboxyhemoglobin 1.8%, methemoglobin 0.5%, thb=deoxyhemoglobin 16.8%
שלום. עשיתי לפני חודש פט סיטי כחלק ממעקב שיגרתי אחרי החלמה מסרטן מעי גס. בפט סיטי נראתה דלקת ריאות קלה. אין לי שום תסמינים בכלל לא שיעול לא חום ולא קושי בנשימה. רופא ריאות רשם לי אנטיביוטיקה ובדיקת סיטי חזה. האם זה הגיוני שאין שום תסמינים?? גם בדיקות הדם תקינות.
בשדות העליונים של שתי הריאות ניתן לזהות עיבוי פרי ברונכיאלי מינימלי עם הצללות GGO מאוד עדינות פרי ברונכיאליות, הממצאים הנ"ל יכולים להתאים לברונכיוליטיס רספרטורי. בבסיס RUL באספקט הקדמי נצפתה קשרית ריאתית מזערית עד 0.5 ס"מ. לא נצפו קשריות ריאתיות נוספות בשתי הריאות. ללא עדות לתסנינים אלוואולריים או גושים סולידיים. מוקד פיברוזיס קטן תת פלאורלי בסגמנט העליון של LLL. ללא עדות לנוזל או עיבוי פלאורלי. ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי. מה זה בבקשה מוקד פיברוסיס קטן ? והצללות GGO וקישרית ריאתית הודה מאוד לתשובה ...בבקשה.
שלום, באופן כללי נראה שמדובר בתהליך דלקתי צלקתי. יש לראות מה חתפקוד הריאתי ולהתייעץ במרפאת ריאות אם צריך מעקב או טיפול.
חמתי בת 65 סובלת מ COPD לאחרונה עשתה mri שד בעקבות חשד לקרע בשתלי הסיליקון ישנים מאוד שיש לה. ואכן נמצא קרע פנימי בשתלים. לצורך אישור הניתוח הופנתה לרופא ריאות. רופא הריאות הפנה למאמץ לב ריאה יל מנת להחליט אם מבחינתו היא יכולה לבצע את הניתוח. חשוב לציין כי את הmri שד היא ביצעה בהרדמה/טשטוש. היא מבקשת להבין כמה דברים 1. מדוע יש קשר בין מאמץ לב ריאה לכניסה לניתוח ? 2. בהנחה שהבדיקה תצא לא תקינה והרופא יחליט שהיא אינה יכולה לבצע את הניץוח...מה היא אמורה לעשות עם השתלים הקרועים הרי גם הם מסכנים אותה. אודה לתשובתך 🙏
שלום, אם אין מחלת ריאה משמעותית לא צריכה להיות בעיה לנתח. לעיתים אפשר להסתפק בהרדמה איזורית במקרה שהתפקוד הריאתי ירוד מאוד.
שלום דוקטור לפני שנתיים הייתי דורך בכניסה למשרד שלי על גוש בטון שהתברר כחלק קטן שנפל מגג אסבסט צמנט מהרוחות. נחרדתי לגלות שמדוברת בחלק מהגג. חשוב לי לציין שדרכתי לא ממש חזק למשך שניה וחצי ונכנסתי למשרד לא ראיתי אבק או משהו כזה. הדריכה הייתה בחוץ במקום פתוח ומאוורר היטב , גם היה לפעמים ימי גשם ככה שהיה רטוב מידי פעם. מאמין שזה היה לתקופה של חודש וחצי עד שפונה - להערכתי חשיפה של 15 דק' במצטבר. האם יש סיכון רפואי מוכר? אני חושש ממזותליומה , האם החשש מוצדק? אשמח לתגובתך תודה תודה !!
תודה דוקטור , מעריך מאוד את התשובה , עכשיו אני רגוע. יום טוב!
מספר ימים שאני מרגישה טשטוש ראיה רואה טוב אבל משהו כאילו לא מאפשר לי לפקס את הראיה כאבי עיניים וללא כאבי ראש , שמה טיפות ג'נטיל לעיניים יבשות אולי יש טיפות אחרות ליובש?
שלום אני גר בבית עם גג אסבסט רגיל אפור (הבנתי שזה נקרא אסבסט לבן) אבל יש תקרת רביץ שמפרידה, ובכלל הגגות באזור חלקם גם מאסבסט לבן , במרפסת רוב הלוחות שלמים אבל יש בשני לוחות שבר קטן וסדק הרבה זמן.. השאלה שלי היא האם התקרה מסירה לחלוטין את הסכנה מהחשיפה לאסבסט? מה הסיכויים להיפגע מזה במקרה הנ"ל? והאם צביעת הלוחות והשבר (כמובן ע"י איש מקצוע) תועיל למניעת החשיפה לגמריי?
שלום,אני חודש לאחר שחרור מבית חולים אחרי אשפוז של דלקת ריאות,היום ביצעתי צילום חזה מופיעה בתשובה: צל הלב אינו מורחב הודגם תסנין ריאתי סינוסים קוסטופרניים חופשיים, מה המשמעות של הודגם תסנין ריאתי? תודה דוקטור
תודה דוקטור
מה זה סינוס קוסטופרניים חופשיים שנמצאו בצילום החזה שלי
הי דוקטור , אם הייתי מתחת לגג אסבסט ועשו ניקיון לריצפה שתחת הגג (לא ידעתי שמדובר באסבסט) , - הגג קצת שבור אבל לא מפורר , פשוט ישן מאוד. הייתי בסביבה פתוחה למשך 10 דק אולי בקרבת המקום במרחק של 3 מטר והחשש שלי הוא שנשמתי סיבי אסבסט במהלך הניקיון חשוב לי לציין שאני לא מעשן וגם לא היה לי תחושב לא טובה לאחר המקרה! - פיניתי לרופאת משפחה והיא אמרה לי שחשיפה כזאת לא מסוכנת במיוחד שאני לא מעשן ואין סכנה למחלה רצינית. התעקשתי על צילום ריאות ,עשינו צילום ריאות והכל יצא תקין , עבר מאז 4 שנים , האם אני יכול להיות רגוע ?