חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

16/08/2012 | 19:50 | מאת: אורחת

שלום אני חולת סוכרת נעורים באיזון של המוגלובין A1C 8 ובתוצאת בדיקת שתן יצא 44.6 חלבון בשתן. האם זה מסוכן? לחוצה מאוד, בבקשה מי שיכול לענות אני אודה לו מאוד!!

19/08/2012 | 14:49 | מאת: איזבלה אינסל

שלום. נכון שהתוצאה היא לא תקינה, ומראה על בריחת חלבון בשתן. לאנשים הסובלים מסוכרת נעורים צריך לעבור את הבדיקה של איסוף שתן לנוכחות חלבון = כושר סינון של כליות, פעם בשנה. ואם הבדיקה לא תקינה פעם בחצי שנה עד 3 חודשים. הבעיה נוצרת עקב רמות סוכר גבוהות בדם, ז.א. שסוכר ניקלע או ניתקע וחוסם את ה"מסננת" שבכליות, ואז היא נסתמת ומתרחבת. ובהמשך חלק מחלבונים שיש לנו בדם, כמו גם המוגלובין – חלק חשוב של תא דם אדום, שבחיבורו לסוכר מייצר המוגלובין מסוכר = HBA1C, בורחים בשתן, במקום להיספג חזרה לזרם הדם. הרמה התקינה של חלבון בשתן עד 30, מ30 עד 300 נקרא מיקרואלבומינוריה, ז.א. איבוד של חלבונים קטנים. מעל 300 נקרא מאקרואלבומינוריה – בריחה של חלבונים גדולים. הדבר יכול להשפיע על הרכב ומשקל של הדם, וכך גם על ארכי לחץ הדם. אך יש גם חדשות טובות!!! – איזון סוכר משפר את המצב! ז.א. צריך גם לעשות את הבדיקה שוב, מאוד חשוב לא בזמן מחזור ולא אחרי פעילות גופנית מאומצת, או חבלה. לשפר את איזון סוכרת – גם יום-יומי וגם ברמה של HBA1C, לעקוב אחרי רמות ל"ד (אפשר לקבל הדרכה אצל אחיות במרפאת סוכרת או בקופת חולים ליד הבית), ואם צריך – להתייעץ עם רופא נפרולוג – רופא מומחה לכלית. בהצלחה!!!!

20/08/2012 | 20:55 | מאת: אורח

ראשית על ההרגעה מכיוון שהייתי די לחוצה, אני מודה לך על האופטימיות, אכן הייתי אצל רופא סוכרת ואני אבדוק שוב. המון תודה על הסבר מקיף!!!!!! :)

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1