הפרעות אכילה בתינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

13/12/2016 | 21:19 | מאת: מעין

שלום, התינוק שלי בן חצי שנה ולא עולה במשקל ובגובה (ירד מאחוזון 50 ל-1). בחודש האחרון עלה כ150 גר' בלבד. נולד 3.280 וכיום שוקל 6.2 ק"ג. בעיקר יונק, אני מנסה לתסף אותו גם עם בקבוק, אך הוא מוכן לא מוכן לקבל מבקבוק או מוכן מעט מאוד בכל פעם (כ30-40 מ"ל) וגם זה כרוך במאבק. שבוע של מאבקים ונסיונות האכלה תכופים מאוד הוביל אותנו לעלייה של 80 גר' בלבד. התינוק רגוע, חייכן, מתפתח היטב וישן היטב, בבדיקה של רופאת הילדים לא נצפתה בעיה פיזית. רופאת הילדים הפנתה אותנו למרפאה להפרעות אכילה, אך תור פנוי יהיה רק עוד למעלה מחודש. מה לעשות בינתיים? האם להמשיך להאבק על בקבוק? האם להפסיק הנקה ולהסתכן ב"שביתת רעב" למרות המשקל הנמוך גם ככה? אני חוששת מאוד שיגרם לו נזק אם אתעקש על בקבוק במקום הנקה מאחר וכרגע רק ככה מוכן לאכול.

בינתיים אני מציעה שתלכי לדיאטנית מומחת לתזונת תינוקות בק"ח ןלא להמשיך להיאבק איתו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים