התלבטות לגבי בדיקת דם במקום מי שפיר בהריון תאומים

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

10/01/2016 | 11:15 | מאת: סיגל

שלום רב, ראשית מודה מאד על הפורום הזה, קשה מאד למצוא מידע מהימן בכל הקשור לבדיקות המדוברות. אני בת 37, בהריון תאומים, שבוע 15 , לאחר IVF. הריון יקר מאד. הריון קודם הסתיים בהפלה בשבוע 11, לכן כיום אני חוששת מאד לעשות בדיקת מי שפיר. אני מבינה שהבדיקת דם שמחליפה את מי השפיר יחסית מאד מהמינה לגבי הריון עם עובר אחד, אך האם זה כך גם עם הריון תאומים? אני מבינה שיש כמה חברות בשוק, האם יש חברה מועדפת ? האם זו בדיקה עם מהימנות גבוהה לתאומים ? המון תודה מראש על התשובה.

שלום. בדיקת הדם אינה מחליפה את דיקור מי שפיר. אם את מעונינת בבדיקה רגישה לגבי תסמונת דאון - אזי הבדיקה יכולה להתבצע בנשים שאינן מעונינות בדיקור, ברגישות ומהימנות גבוהה. שלוש מארבע החברות המבצעות את הבדיקה מבצעות את הבדיקה גם בהריון תאומים עם רגישות גבוהה (עלייך לברר - יכול להיות שכולן כבר מבצעות בתאומים). לגבי ההבדלים בין החברות - אני מציע לבצע בדיקה באינטרנט לגבי היתרונות והחסרונות של כל חברה. בהצלחה. דר' יוסי הר-טוב

11/01/2016 | 08:23 | מאת: אני

הבנתי שמבין בדיקות הדם יש בדיקה בשם מטרניטי 21 שבודקת יותר דברים..האם ידוע לך באיזה שבועות ניתן לבצע אותה ? תודה רבה

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה