בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

31/03/2015 | 10:28 | מאת: מודאגת

ד"ר שלום רב אני בת 35 + 4 חודשים בהריון ראשון שבוע 13... בדיקת שקיפות עורפית +סקר ביוכימי ראשון תקינים שקיפות : 1.6 עצמות האף הודגמו סיכון סטטיסטי לפי שקלול לתסמונת דאון 1:2000 טריזומיה 1:10,000 PAPP-A ריכוז 880.8 MOM 0.59 FREE BHCG ריכוז 16.80 MOM 0.59 NT ריכוז 1.60 MOM 1.34 נורא חוששת לביצוע מי שפיר.... האם אפשר על סמך בדיקות תקינות לוותר על זה...?

שלום. מבחינת הסיכון לתסמונת דאון, הבדיקה מראה על סיכון נמוך. הבדיקה הינה סטטיסטית ולא שוללת תסמונת דאון. באופן עקרוני כ 16% מהעוברים עם תסמונת דאון יהיו עם תשובה דומה. אם את רוצה לדעת באופן מוחלט או לדעת לגבי בעיות אחרות שניתן לבדוק במי שפיר- אין ברירה אלא לבצע דיקור. אם הידיעה שהסיכון נמוך מספקת אותך- את יכולה להשלים את הבדיקות האחרות של סקר טרימסטר שני. בהצלחה ד"ר הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה