גשר פנימי או גשר שקוף?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

04/02/2010 | 10:53 | מאת: פר

שלום, אני בת 21 ואני מתלבטת בין גשר פנימי לגשר שקוף. זו פעם שנייה שאני עושה גשר הייה לי בגיל 11 בערך אך בגלל שלא רציתי לעקור 4 שיניים התוצאות לא מושלמות, והשינייפ הקדמיות בלסת העליונה נוטות קדימה בזוית גבוה מהרגיל(שיני ארנב), כעת הבנתי שאין מנוס אני צריכה לעקור 4 שיניים, אך הרתיעו אותי מפני גשר פנימי כי זמן הטיפול עשוי לקחת אף 4 שנים, לעמות שנה וחצי בשקוף וכן שיהייו לי בעיות ניקוי והסתגלות לדיבור, מלבד המחיר הגבוה משמעמותית בגשר הפנימי. אני אישית מעדיפה את הפנימי אך האם זה באמת יקח 4 שנים? האם ההסתגלות נוראית? האם כדאי לחכות 4 שנים או לסיים תוך שנה וחצי? תודה רבה

06/02/2010 | 23:53 | מאת: ד"ר שרי יהב

שלום טיפול לינגואלי (פנימי) הוא חדשני יותר ודורש מומחיות וידע מעשי רב יותר.עם טיפול נכון , טיפול זה אינו ממושך יותר משמעותית מטיפול חיצוני עם מכשור שקוף. אי הנוחות בטיפול שכזה,גבוהה יותר בראשיתו, אך שביעות הרצון של המטופלת מעצם היותו בלתי נראה , מפצה על כך.לפיכך, העדפה של סוג הטיפול הינה גם עניין אישי בהחלט. בהצלחה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים