פרונולום עליון

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

20/01/2010 | 07:28 | מאת: לי

בתי באמצע טיפול אורטודנטי, יש לה חיבור מעל הלסת העליונה לשפה עליונה, והאורטודנט טוען כי יש לחתוך אותו, האם אכו יש לו השפעה על יישור השיניים? והאם ניתן להימנע מכך ובכל זאת להצליח בטיפול? ובכלל, מה המשמעות של חיתוך זה לגבי מבנה הפה, השפה, וכו'? תודה מראש.

24/01/2010 | 23:21 | מאת: ד"ר שרי יהב

שלום, לי ה"פרנולום" הוא שריר קטן המחבר את רירית השפה העליונה עם העצם שבין שתי השיניים הקדמיות העליונות. השריר הקטן הנ"ל יוצר בדרך כלל את הרווח שיש לביתך בין השיניים וניתוק שלו עוזר בייצוב הסגירה של הרווח. אך ניתוקו בלבד אינו מספיק. יש לקבע את התוצאה. אם השריר דומיננטי מומלץ בפרוצדורה כירורגית מנימאלית לנתקו. בברכה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים