עצירת גדילה של לסת תחתונה בילדה בת 9

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

12/01/2010 | 09:55 | מאת: סיגל

שלום רב, בתי בצעירה בת 9 תזדקק ליישור שיניים, באיבחון אצל מס'רופאים - בשלב זה, טרום היישור (וללא קשר אליו) עלה כי היא זקוקה ל"רסן" אשר יעצור את הצמיחה קדימה של הלסת התחתונה (אשר נראת בולטת קדימה באופן יחסי ללסת עליונה). נאמר לי כי אם לא נטפל עכשיו המצב יחמיר מאוד א. האם נכון ? ב. מהם דרכי הטיפול הנוספות באם קיימות לנושא ? ג. האם הכרחי לבצע צילום צפלומטרי ??!!! ומה זה בכלל תודה

13/01/2010 | 23:21 | מאת: ד"ר שרי יהב

שלום סיגל בגיל זה באם מאובחנת בעייה בהתפתחות הלסתות מומלץ לבצע שלב של טיפול מוקדם שמטרתו לאזן את הפער בין גדילת הלסתות. באם היית אצל מספר רופאים שחוות דעתם דומה ,כנראה שהפער אכן משמעותי וקיימת הפרעה לגדילה.כדאי לוודא שהרופא מומחה לישור שיניים וביצוע טיפול אורתופדי/פונקציונאלי (שמטרתו איזון היחס בין הלסתות), אכן יכול להועיל. ב. כשהילד צעיר ולא בשל לשיתוף פעולה מומלץ להמתין לגיל מאוחר יותר. אך אז, קיימת האפשרות שהטיפול ידרוש עקירות/כירורגיה. ג. צילום צפלומטרי הינו צילום רנטגן של הפרופיל ונותן אינדקציה לגדילת הלסתות והטיות השיניים כמו גם לפרופיל הרקמה הרכה. הוא מהווה כלי חשוב בהחלטה על אופן הטיפול האורתודנטי. בהצלחה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים