נקרע קיבוע לאחר סיום טיפול

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

09/12/2016 | 23:24 | מאת: מיכל

שלום רב, בני, בן 18 נמצא במושב בדרום בשנת שירות. היום נקרע חוט מתכת של קיבוע שהתקין אורטודנט בסיום טיפול אורתודנטי ממושך, לפני שלוש שנים. אני תוהה: א. עד כמה דחוף להגיע לאורתודנט כי האורתודנט שלו מקבל בצפון הארץ. ב. האם רופא שיניים באיזור שבו הוא נמצא כעת יוכל לתת סיוע ראשוני, ולו ברמת הוצאת חוט המתכת. זה מציק לו, למרות שהוא מצליח איכשהו לאכול. תודה מראש, מיכל.

שלום מיכל בדרך כלל לאחר מספר שנים השיניים אינן זזות מהר. לכן אין זה דחוף למהר לתקן את הקיבוע. יש צורך לעזור לבנך במידי שהחוט לא ישפשף את הלשון וזאת יכול לעשות כל רופא שיניים. לאחר ליטוש האזור המפריע רצוי לגשת לאורתודונט שיתקן את האזור השבור. בדרך כלל האורתודונט שטיפל צריך לקבל את ההחלטה האם רצוי להמשיך עם הקיבוע. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים