נפילת סמכים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/10/2016 | 14:13 | מאת: רוית

שלום. לבן שלי יש גשר סמכים מזה כ 3 חודשים. כבר 3 פעמים שסמכים מתנתקים לו מהשיניים והוא מקפיד שלא לאכול דברים קשים. האם יש קשר בין נפילת הסמכים לעובדה שיש לו שיניים קטנות ? מה יכול לגרום לכך? תודה

שלום רוית הסמכים נופלים בדרך כלל מכח חזק המופעל עליהם. יכול להיות גם ממכה שהוא מקבל מהפלסטיק של מברשת השיניים בזמן הציחצוח או מנגיסה על משהוא קשה. כאשר השיניים קטנות, במיוחד התחתונות , נוצר מצב בו המרחק בין קצה השן העליונה לבין הסמך התחתון מאוד קטן.גורם זה גם מגביר את הסיגוי ללחץ עודף על הסמכים. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים