לעשות גשר או לא?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

09/05/2016 | 00:05 | מאת: חן

יש לי שן קדמית אחת קצת עקומה, לא ברמה שהיא על השן שלידה ממש לא. רק טיפה עקומה כמו כנף כזה. אני בחורה נאה ואני מאוד אוהבת שלמות בפנים. הלכתי ליעוץ ועדיתי צילומים. גשר עם סמכים חיצוניים לא בא בחשבון מבחינתי אלא רק גשר שלא נראה. פנימי או שקוף. אני לא מעוניינת לעשות גשר למטה מכיוון שלא מפריע לי ויש לי סגירה טובה של הפה. אני חוששת נורא שאם אעשה גשר ללסת העליונה זה ישבש לי את הסגירה של הפה ויעשה לי נזק ויש לי מה להפסיד פה. חייבת לציין שהרופאה אמרה לי שלא כזה כדאי לי לעשות כי המקרה שלי לא מכוער ולא מכער אותי... נורא מתלבטת ומפוחדת בגלל הנזק שיכול לעשות... האם בצדק?

שלום חן ניתן לעשות טיפול מדוייק באופן שלא ישפיע לרעה על הסגר. אם מפריע לך שהשן עקומה תתיעצי עם רופא מומחה ליישור שיניים שיתן לך ביטחון שהוא יכול לתקן לך את השיניים העקומות מבלי לגרום לנזק. ניתן לשלוט ולכוון איזה שיניים יזוזו ואיזו דרך יעברו בטיפול. רופא מומחה ידע לתאר לך מה הוא עומד לעשות. אל תשכחי שמי שמסתובב עם השן שמעט עקומה זו את ולא רופא השיניים. לדעתי , כאשר למטופל מפריע שהשיניים עקומות , והוא חושב על זה כל הזמן, זו סיבה מספיק חשובה שבגללה הייתי ממליץ לטפל. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים