שאלה לגבי יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

27/04/2016 | 09:15 | מאת: מיכל

הבת שלי עברה יישור שיניים אצל רופא פרטי טוב. לאחר שהגשר הוסר והסתיים תהליך היישור שיניים שמתי לב פתאום שעקב יישור השיניים נחשף לה השורש של השן התחתונה , כאילו שהחיניכיים שם ירדו וחשפו את שורש השן. הבנתי מרופא השיניים ( רופא אחר שבמקרה היתה אצלו) שזה עלול לקרות עקב יישור שיניים. שאלתי היא: 1. מה הקשר של הנושא לקשת השיניים? ולצפיפות שיניים? הרי זה קרה מיישור השיניים 2. הרפא אמר לי שכנראה השורש היה רחוק מעצם השן (או משהו כזה) וכך זה קרה. למה התכוון?

שלום מיכל תופעה של חשיפת השורש בשן קדמית יכולה להתרחש גם ללא קשר ליישור שיניים.היא קיימת במקרים שהחניכים דקות, והשן נמצאת באזור המעטפת החיצונית של העצם.שן קדמית הממוקמת באזור צפיפות,ונדחפת החוצה על ידי השיניים הסמוכות עלולה לפתח את התופעה. התופעה קיימת בצעירים ומבוגרים. ציחצוח אגרסיבי גם הוא גורם לתופעה זו במיוחד כשהחניכיים דקות. כמובן שהגיינה לא טובה וחיידקים המצטברים בקרבת החניכיים מאיצים את התהליך. לעיתים התהליך יכול להתפתח במהלך הטיפול האורתודונטי. במקרה שכך יש לבדוק האם הסביבה הראשונית של צפיפות השיניים, עובי החניכיים והגיינה הם שעוררו את התהליך או תנועת השיניים. קשה להפריד בין הגורמים. מקווה שעזרתי לך במעט להבין את הנושא. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים