דחיקת לשון ויישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

28/03/2016 | 07:42 | מאת: שירה

בוקר טוב, לפני כ - 14 שנים סיימתי טיפול אורתודנטי והשיניים היו ישרות. כיום השיניים חזרו למצבן הקודם והם בולטות החוצה.(למרות ששמתי את הפלטה בלילות כפי שהרופא אמר לי בסיום הטיפול) כיום (בת 32) נודע לי כי יש לי בעיה של דחיקת לשון והשיניים חזרו למצבן הקודם בגלל בעיה זו. ועלי לחזור על הטיפול שנית (לאחר טיפול אצל קלינאית תקשורת). האם ניתן לתבוע מהאורתודנט טיפול חוזר ללא תשלום מאחר ואם היה שולח אותי לקלינאית תקשורת לא הייתי נאלצת לחזור כיום לטיפול יישור שיניים חוזר? תודה רבה !

שלום שירה שינויים בשיניים מתרחשים לכל אורך החיים. הגורמים הם רבים ומגוונים וכוללים את הכוחות שמפעילים שרירי הלעיסה, שרירי הלחיים ,שרירי השפתיים וגם הלשון. גם הרגלים מתווספים לכוחות הפועלים. בנוסף רקמות החניכיים יכולות להשתנות ולאפשר או ליצור תנועה של השיניים. אין ספק שלהרגל דחיפת לשון יש השפעה גדולה על עמדת השיניים ולכן רצוי לנסות לתקן זאת. קשה לתקן הרגל של דחיפת לשון אולם כל שיפור שתעשי יהיה מומלץ. להערכתי לא ניתן לייחס שינוי אחרי כל כך הרבה שנים רק ללשון. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים