כותרת השן (ניב) נשחקה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

14/03/2016 | 14:01 | מאת: מודאגת

שלום רב, עברתי טיפול אורתודנטי לפני כ-10 שנים ולכן נשארה לי פלטה אחורית קבועה בפה (בחלק העליון וגם בחלק התחתון). לרוע המזל, מזה כמספר שנים אני סובלת מהתופעה שבה השן (ניב שמאלי) המחובר לקיבוע התחתון, נשחק עם סגירת הפה. יש לציין כי תופעה זו איננה מתרחשת רק בלילה אלא, היא מתרחשת גם במהלך היום ואני מרגישה כתוצאה מפעולה זו סוג של טעם מר בפה. לאחר התייעצות עם רופא אורתודנט נאמר לי כי הניב בתחתון אינו מתחכך עם הפלטה העליונה הקבועה בשן, כמו כן רופא פה ולסת אשר בדק אותי לא המליץ על סד לילה לטיפול בבעיה. הייתי גם אצל רופא שיניים שאמר שהוא לא רואה כל בעיה בשן, אולם יש להדגיש כי תופעה זו מאוד מטרידה אותי ומציקה לי שכן אני מרגישה את החניכיים בעקבות השחיקה וכי נאבד חומר שן רב. כיצד לדעתך עליי לפעול? לאיזה מומחה שיניים עליי לפנות? האם לדעתך כדאי לשחרר את הניב מהקיבוע? האם ניתן לבקש מרופא השיניים מילוי חומר לשן זו שעדיין מחוברת לקיבוע? תודה

שלום. שאלתך מדי ספציפית ודורשת בדיקה לצורך תשובה נאותה. על סמך מה שהבנתי מתיאורך יתכן ומומחה לשיקום הפה ייתן לך תשובה ופתרון. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים