הגבהת שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

09/02/2016 | 22:16 | מאת: אודיה

שלום וברכה, בת 23, לפני כשבוע התחלתי טיפול אורתודנטי בו הדביקו לי סמכים חיצוניים בשתי הלסתות. בזמן הדבקת הסמכים בלסת התחתונה האורתונדט ראה שיש בעיה בסגירת המנשך ובעקבות כך שם לי הגבהה בשתי טוחנות תחתונות מקבילות (חומר בצבע כחול) עברו מספר ימים ואני עדיין סובלת מאוד מההגבהה. הם מציקים לי מאוד ואני בקושי אוכלת בגללם. האם יש חובה לשים אותם או שיש אפשרות אחרת? הגיוני שהדבר כך יציק?

שלום אודיה, בהגבהות מנשך משתמשים למספר מצבים. למנוע מגע עודף של השיניים העליונות על הסמכים בלסת התחתונה או לשחרר את הסגר ולאפשר תנועה קלה יותר של השיניים. ההגבהות אינן נוחות אך מתרגלים אליהן לאחר מספר ימים. תשתדלי לאכול יותר לאט ואוכל רך בהתחלה. לעיתים ניתן להקטינן עם הזמן. קיימות אופציות נוספות אבל הן לא תמיד יותר נוחות. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים