יישור שיניים בן 25 ..........

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

02/02/2016 | 15:07 | מאת: עומרי

לפני 5 חודשים עשיתי גשר בשיטת דיימון ע"י הרחבת הקשתות. בעקבות ההרחבה אני כעת מרגיש לפעמים כשאני אוכל בזמן לעיסה אני לפעמים נושך את הבשר בצדדים וזה מאוד מאוד כואב.(הרגשה שחלל הפה אולי קטן מדי להרחבה הזו שנעשתה) האם הדבר הזה תקין? האם האורטודנט שעשה לי את זה חשב העיקר שיהיה ישר או לוקחים בחשבון את כל הדברים מסביב כמו אלה? זה לא נראה לי תקין. כי זה לא קרה לי פעם אחת. בנוסף בעקבות ההרחבה נוצרו לי רווחים עליוניים ב 4 שיניים הקדמיות (שהאורטודנט טוען שזה מנסיגת חניכיים- שמנו שרשרת שיצמצם אבל זה לא יעזור כי למטה הם צמודים כבר והרווחים הם עליוניים). לפני זה לא ראו אותם כי היה יותר צר או שהיו אחד על השני. מה עושים במצב כזה?? היישור שיניים שכ"כ השקעתי בשבילו הוא לא כמו שציפיתי. אני לפתע חושב שאולי כן היה צריך לעקור (היו כאלה שאמרו שצריך) אבל האמנתי בו כי הוא אורטודנט מומחה ומאוד מוכר וגם אמר שלא היה צריך לעקור. מה עושים? האם הדבר נורמלי? יש הרגשה שהלסת מעט רחבה גם במובן האסטתי האם אולי אפשר לצמצם מעט את הההרחבה ?

שלום עמרי. לעיתים נוצרים רווחים קרוב לחניכיים בגלל שהשיניים היו בהתחלה בחפיפה. לשיניים כאלה יש גם בדרך כלל צורת טרפז,רחב בחלק הלהבי וצר בחלק שקרוב לחניכיים.לעיתים רצוי לבצע שיוף קל בדופן של השיניים הטרפזיות כדי להקטין את הרווח שאתה מציין. בברכה. ד''ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים