שאלה חשובה מאוד

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

30/12/2015 | 00:55 | מאת: חנן

ד"ר צור אשמח לשמוע דעתך. כשניגשתי לאורתודנט הצגתי בפניו בעיה של 3 שיניים קדמיות מסובבות והתעקשתי על טיפול שנוגע אליהן מבלי להתעסק בלסת התחתונה ושינוי של הסגר. הוא אמר לי שהוא חייב להגיד לי שבתהליך של גשר(סמכים רגילים) השיניים מתקדמות קדימה כלומר הלסת זזה קדימה. לא ממש יחסית חשיבות ועכשיו כשאני עם הגשר כשבוע אני מתחיל לחשוש שבמקום שיניים ישרות נעשה נזק. האם מה שהוא אמר לי זה נכון? זה לא בר שליטתו לאן תזוז הלסת? האם זה בלתי נמנע? וחשוב מכל האם במהלך טיפול הוא יכול לתקן ולשנות דברים כשהוא רואה שיש חוסר איזון? תודה רבה וסליחה על ההודעה הארוכה

שלום חנן לפי התאור שלך וההסבר שנתן לך הרופא יש לך צפיפות של השיניים הקדמיות. במקרה שאין מקום לשיניים בקשת, פיזור הצפיפות ללא הכנת מקום מחייב שהשיניים יזוז קדימה. לכן יש לעשות שוב הערכת מצב לגבי השינויים הצפויים וכיצד לתקן את הצפיפות. הרופא יכול לשנות את דרך הטיפול במקרה שמתרחש שינוי שאינו נראה לך. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים