חיבור

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

29/12/2015 | 15:44 | מאת: מאור

ד"ר האם תוכל להסביר לי מה בעצם מחבר בין הלסת העליונה לתחתונה כשאר מיישרים את השיניים? מה בעצם גורם לאיזון ביניהם האם הרופא שם מיכשור כלשהו מלבד הקוביות על השיניים? תודה רבה

שלום מאור באופן כללי הלסתות מתחברות אחת לשניה באזור המפרק.כאשר הרופא בודק את הסגר לפני תחילת הטיפול הוא בודק גם את תפקוד המפרק, את התנועתיות שלו ובודק אם אין סטייה של הלסת התחתונה המשפיעה על המפרק. בזמן הטיפול האורתודונטי הרופא מזיז את השיניים באמצעות ה"קוביות" ומתאים את המגעים בין השיניים העליונות לתחתונות באמצעות שינויים של החוטים ,גומיות המתחברות בין הלסת העליונה והתחתונה ,ולעיתים באמצעות מכשירים אורתופדים שמשנים את מיקום הלסת. במקרים חמורים אפילו מבצעים ניתוח כדי לשנות את מיקום הלסת ולהתאים את עמדת השיניים. מקווה שעזרתי לך מעט להבין יותר את התהליך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים