שאלות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

24/12/2015 | 15:24 | מאת: מיתר

ד"ר אשמח אם תענה לי על 2 שאלות שחושבות לי. 1) האם באמת ניתן ליישר לסת עליונה בלבד(גשר רגיל) כולל שיניים טוחנות ולא רק קדמיות? האם צריך לחשוש מזה או שזה איזשהו הימור שיכול להסתבך? והאם זה יכול להיראות טוב? 2) כאשר יש לי רווח קטן בין 2 שיניים תחתונות קדמיות והשאר תקין האם יש לרופאי השיניים דרך לשים איזשהו מילוי בים השיניים ולטשטש את הרווח? האם זה מצריך רק יישור? תודה ושבת שלום

שלום מיתר. ישנם מקרים שאכן ניתן לטפל רק בלסת העליונה. במקרים בהם הסגר אינו תקין על רקע לסת עליונה מוצרת או בעיה של צפיפות קדמית עליונה עם קשת תחתונה תקינה אלה סוג של בעיות שניתן לטפל רק בלסת העליונה. במקרים שיש צורך להזיז השיניים בשתי הלסתות כדי להביא את הסגר למצב אופטימלי לא מומלץ לטפל רק בלסת אחת. סגירת רווח בין שתי שיניים קדמיות באמצעות השלמות קוסמטיות זו דרך טיפול מיידית עם יתרונות וחסרונות. המילוי מחייב תחזוקה לאורך השנים עם אפשרות לשברים ושינוי צבע. מצד שני הפיתרון הוא מידי. לכן לאחר שמבינים את היתרונות והחסרונות אפשר להחליט במה בוחרים. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים