שיטת Clear Aligner

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

17/12/2015 | 18:42 | מאת: מתן

היי. אני מעוניין ביישור שיניים (לסת עליונה). נחשפתי לאחר המון חפירות ופגישות לשיטת Clear Aligner, שהיא זולה משמעותית מאינויזיליין הפופלארית, המחיר שהוצע לי הוא 8500 שח עבור לסת עליונה, הבנתי שהחומרים פחות או יותר זהיים וגם הנראות לעין. הייתי שמח לשמוע חוות דעת מאיש מקצוע או אדם עם ניסיון בקלייר אליינר. זו שיטה אפקטיבית? יש בה סכנות? ומדוע היא זולה באופן משמעותית מאינוויזילין?

שלום עמית טכניקת clear aligner מתבססת על סידרת פלטות שמכין טכנאי שיניים במעבדה בארץ. בטכיקת אינויזלין מכינים את האליינרים בחול על פי הדמיה ממוחשבת של תזוזת השיניים. מכינים את כל הפלטות מראש והרופא יכול לשלוט בתזוזה של כל השיניים בפה בו זמנית.בטכניקת קליר אליינר על הטכנאי להכין כל חודש פלטות נוספות וניתן להזיז שיניים באופן מצומצם. לכן טיפול של קליר אליינר מתאים למקרים עם בעיה מוגבלת .תזוזת שיניים מצומצמת.מקרה שדורש הרחבת הקשת וצריך להזיז הרבה שיניים פחות מתאים לטכינקת קליר אליינר. מאחר ומכינים את הפלטות בארץ ואין מעורבות של טכנולוגיה ממוחשבת הנעשת בחברת אינויזלין בחול ,מחיר הטיפול זול יותר. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים