מוטרד

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

15/11/2015 | 12:12 | מאת: כפיר

ד"ר שלום רב אני בן 22 ולאורך חיי סבלתי מ3 שיניים עקומות בלסת העליונה. הלסת התחתונה תקינה. הוחלט לשים לי בסופו של דבר סמכים רק בלסת העליונה מכיוון שהטיפול אינו ארוך ובגיל הזה אין סבלנות לטיפול לטיפול של שנתיים. האם זה יצור חוזר איזון בין הלסתות האם תיהיה לי פגיעה בדיבור או באכילה כי זה מה שאני מרגיש כרגע עם הסמכים.. אני מאוד מאוד חושש ומודאג אשמח לתשובה בנושא תודה רבה

שלום כפיר ישנם מקרים בהם ניתן לבצע טיפול רק בלסת העליונה או רק בתחתונה. במקרה שמתקנים רק שיניים בודדות, והסגר האחורי אינו משתנה לרעה אין חובה לטפל בשתי הקשתות. לכן אם לא מבצעים שינוי בשיניים האחוריות לא צפוי לך שינוי באכילה . הדיבור קשור לאזור הקדמי. בדרך כלל אין שינוי בדיבור. השינוי הראשוני לאחר הדבקת הסמכים עובר לאחר מספר ימים. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים