ניבים כלואים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

04/11/2015 | 20:24 | מאת: אנה

אני בת 27 ו2 הניבים שלי כלואים. הייתי בייעוץ אצל 2 אורטודנטים ואני מתלבטת מה יותר נכון לעשות. רופא אחד אמר לי שיש לעשות משיכה ובעצם את הפרוצדורה הרגילה שמתארים באתרי האינטרנט השונים. הוא גם הוסיף ואמר שבגלל הגיל שלי יש סיכוי של 20% שהמשיכה לא תצליח. רופא אחר אמר לי שבגלל מיקום הניבים בחניכיים ניתן רק לשים מכשיר שירחיב לי את קשת השיניים והניבים ייצאו לבד. זה נשמע לי כמו 2 דעות סותרות כי רופא אחד אומר חייבים למשוך ועדיף כמה שיותר מהר ורופא אחר אומר שרק ההרחבה עצמה תעזור. מה דעתך?

שלום אנה. אומנם לא ראיתי את הצילום אבל הסיכוי שהניבים יבקעו ספונטנית בגיל 27 כאשר הם כלואים הוא קטן. בדרל כלל הניבים מאבדים את כשר הבקיעה בגיל מבוגר , כך שגם אם ייצרו מקום הסיכוי שיבקעו קטן מאוד. כמו כן נכון שבגיל 27 יש סיכוי גדול יותר מאשר בגיל הנעורים לתופעה שמכונה שן אנקילוטית , שן שאינה זזה גם כשמושכים אותה. מקווה שעזרתי לך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים